lunes, 1 de octubre de 2018

Quinoabrød

Det begynner å bli en del brødoppskrifter her på bloggen nå,du finner dem alle samlet her under kategorien brød,men brød går det mye av i alle hus og hjem så her får dere nok en oppskrift på ett nydelig brød. Dette brødet inneholder quinoa og blir veldig saftig og godt,dessuten kan det fint fryses ned om du ikke skulle spise opp hele brødet med en gang.
Jeg annbefaler deg å prøve dette brødet ,det faller garantert i smak hos både liten og stor.Om du vil bake 2 stk av disse supersaftige brødene trenger du følgende ingredienser;


                 3dl kokt quinoa               /              3dl quinoa
                 5dl varmt vann             /           5dl aqua caliente
                 0,5dl olivenolje             /         0,5dl aceite de oliva
                      50g gjær                  /         50g levadura fresca
                     500g mel                    /              500g harina
           ca. 500g grovbakstmel      /     ca 500g de harina integral
                      2ts salt                    /              2cdtas de sal
                     1dl linfrø                    /        1dl de semillas de lino

Begynn med å  koke quinoaen din etter anvisningen på pakke,la den avkjøles litt.Ha deretter varmt vann i bakebollen din og ha i linfrøene,la det hele stå ett par minutter på kjøkkenbenken før du har i gjær,olivenolje og salt.Sett deretter eltekroken på maskinen din og ha i hvetemelet litt etter litt.    
                                       
Når hvetemelet er godt eltet inn fortsetter du med å ha i grovbakstmelet litt etter litt ,det er mulig du må ha i litt mere eller mindre enn det oppskriften sier men deigen er mettet på mel når den slipper kanten når den eltes rundt.Til slutt har du i den kokte quinoaen.Når den er godt blandet inn dekker du bakebollen din med ett kjøkkenhåndkle og setter deigen til heving.
Deigen bør få heve til dobbelt størrelse ,det tar ca 40-50 minutter avhengig av om romtemperaturen din er høy eller lav. Når deigen er ferdig hevet har du den på ett melet bakebord hvor du deler den i to.Form hver del til ett avlangt brød og legg så brødene på en bakepapirkledt stekeplate. Sett så brødene til heving på nytt,igjen bør de få heve til dobbelt størrelse det tar ca 30-40 minutter.
Sett deretter stekeovnen din på 200 grader,når den er varm pensler du de ferdig hevede brødene med vann før du setter dem inn midt i ovnen og steker dem i 40-45 minutter.De er ferdig stekte når du hører en hul lyd når du banker på undersiden av dem.
Dette er som sagt veldig saftig brød og jeg annbefaler deg å prøve deg på disse,om du er urolig for quinoaen og eventuelle barn i huset kan jeg berolige deg med at du ikke merker noe til den i det hele tatt når du spiser brødet.
Håper du fikk lyst på nybakt brød nå og skulle du prøve oppskriften blir jeg veldig glad for å høre hva du syntes om den enten her inne eller på instagram.Titt gjerne innom her snart igjen .
Ha en fin bakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario