viernes, 28 de septiembre de 2018

Tapas; Baconkjeks med philadelfia

Vi kjører kjeks i dag også selvom det er fredag og klart for tapas på bloggen.Kjeks er vel kanskje ikke det første du forbinder med tapas men dette er virklig en førsteklasses tapas.For en kjeks,alle som har prøvd disse sier at de smaker nydelig og jeg er helt enig,disse er fantastisk gode. En super tapas som passer ypperlig sammen med en kald øl etter en lang arbeidsuke.Det tar litt tid med disse baconkjeksene men jeg kan love deg at det er verdt hvert enete minutt.
Det fine er at når du har laget en porsjon så holder de seg fint i en tett boks i en ukes tid,så da kan du spise tapas flere ganger.Om du vil prøve deg på disse nydelige baconkjeksene trenger du følgende ingredienser til ca 30stk;

                 200g bacon               /       200g de bacon
                  100g smør               /   100g de mantequilla
                   2,5dl mel                /        2,5dl de harina
                  1ss sukker              /        1cda de azucar
                     1ts salt                /           1cdta de sal
          100g revet parmesan     /     100g de parmesano
               1 eggeplomme          /        1 yema de huevo

Begynn med å kutte baconet ditt i små biter som du deretter sprøsteker.Ha så baconet over på litt tørkepapir slik at det meste av fettet trekkes ut.
Finriv parmesanen din og ha den i bakebollen sammen med smør,mel,sukker og salt.Bland det hele godt på lav hastighet,du får en finkornet sandlignende deig.Ha så i eggeplommen din til slutt mens du pisker videre.
Eggeplommen gjør at det hele kommer sammen til en fast deig,ha så i det sprøstekte baconet ditt og pisk videre.Det kan hende du må hjelpe til litt med hendene for å få en fast deig mot slutten. Trill deigen din ut til to pølser og pakk dem inn i plast,de skal ligge kaldt i kjøleskapet i minst en time.
Når deigen er ferdig avkjølt tar du deigpølsene ut og skjærer ca 1,5cm tykke skiver av de,legg deretter skivene på en bakepapirkledt stekeplate med litt avstand imellom seg.Baconkjeksen stekes så midt i ovnen på  200 grader i 10-12 minutter.Kjeksen er ferdig når den begynner å bli gyllen i kantene.
Avkjøl kjeksen på rist før du smører på ett godt lag med philadelfia krydderost og pynter med sort oliven,så er det klart til å nytes.Jeg lover deg at du ikke kommer til å bli skuffet dette er skikkelig godt.
Håper du fikk lyst til å prøve nå og gjør du det blir jeg skikkelig glad for en tilbakemelding enten i kommentarene her inne eller på instagram,navnet er Bakemester Snipp der også.
He en fin helg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario