miércoles, 3 de octubre de 2018

Sjokoladekladdkake med eple

Eplehøsten har vært veldig bra hjemme i gamlelandet ifølge rykter som har nådd meg her nede i spania,og da er det alltid greit å ha en kakeoppskrift med epler i på lur. At denne oppskriften er veldig enkel å lage og smaker supergodt er jo også selvfølgelig ett pluss i boka.Kladdkaker er jo som kjent lett å lage og det går rimelig fort også så her er det bare å sette igang.
Jeg lover deg at denne kommer til å falle i smak og en kake som denne holder seg dessuten seg fint ett par - tre dager i kjøleskapet så det er bare å sette igang.Om du vil prøve deg på denne sjokoladekladdkaken med eple trenger du følgende ingredienser;

          125g smør               /        125g de mantequilla
          3dl sukker              /              3dl de azucar
         1 klype salt              /           un pincho de sal
     1ts vaniljesukker         /    1cdta de azucar avanillado
              3egg                  /                 3 huevos
           2,2dl mel              /             2,2 dl de harina
 150g melkesjokolade    /    150g de chocolate con leche
             1 eple                  /                     1 eple
      skivede mandler            /     almendras en laminas

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Deretter har du smøret og melkesjokoladen din i en ganske så romslig kjele,og smelter det hele på svak varme.Ha i sukkeret.

Rør godt om slik at du er sikker på at det ikke er noen klumper av sjokoladen igjen. La så blandingen avkjøles ett par minutter. I mellomtiden tar du frem en 24cm kakeform og smører den godt før du strør over litt hvetemel. Deretter har du i ett og ett egg og rører det godt sammen mellom hvert egg.Bruk en visp her trengs det ingen kjøkkenmaskin.Ha eggene rett i den samme kjelen,her snakker vi minimalt med oppvask kake;)
Mål så opp de tørre ingrediensene dine og rør dem inn i den samme kjelen,litt etter litt.Del eplet ditt i to og skrell det,riv deretter den ene halvdelen rett i kakerøren din,vend inn det revne eplet.
Når du har en jevn og klumpefri røre heller du den over i den smurte kakeformen din.Del deretter opp den siste halvdelen av eplet ditt og legg det i ett fint møster på kaken din.Strø deretter over skivede mandler og litt perlesukker om du ønsker det.

Kaken stekes så midt i ovnen i 25-30 minutter.Kaken skal fortsatt være litt kladdete i midten når den er ferdig,ha den over på rist og la den avkjøles i minst 30 minutter.Så er det bare å ta seg tid til å sette seg ned å nyte en bit,den syrlige eplesmaken passer perfekt til melkesjokoladen ,en super kombinasjon.
Håper du titter innom meg her igjen snart, og baker du noe ifra bloggen så setter jeg veldig stor pris på tilbakemelding.Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe som du vil se mere av på bloggen også.Ellers så finner du meg også på instagram under det samme navnet om du vil følge meg der.
Ha en fin bakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario