jueves, 25 de octubre de 2018

Halloween sesamfrømuffins med matchafrosting

Gode muffins med matchafrosting byr jeg på her på bloggen i dag, i god Halloweenånd så ble mine barn opplyst om at det var muffins med monster snørr frosting,med hyl og skrik ble rubbel og bit spist opp. Her er det kun fantasien som setter grenser for hva du serverer.Jeg kan love dere at smaken den er ikke som monster snørr,men derimot super gode og frostingen er to die for.

Sorte sesamfrø er kansje ikke en vanlig ingrediens i bakverk, men når du rister dem får de en deilig nøtteaktig smak og de passer perfekt til matchasmaken i frostingen. Om du vil prøve deg på disse deilige monster snørr cupcaksene til halloween trenger du følgende ingredienser til ca 10 muffins;

          3/4 dl svarte sesamfrø     /    3/4 dl semillas de sesamo negros
                    100g smør              /              100g de mantequilla
                       2 egg                   /                        2 huevos
                   1,5dl sukker             /                  1,5dl de azucar
               1ts vaniljesukker          /        1 cdta de azucar avanillado
                    3,5dl mel                 /                  3,5dl de harina
               1,5ts bakepulver          /         1,5cdta de levadura royale
                     1dl melk                 /                     1dl de leche

Til monstersnørr frostingen trenger du følgende ingredienser:

                   60g smør                /                60g de mantequilla
                  5,5dl melis               /               5,5dl de azucar glace
          100g philadelfiaost          /            100g de queso philadelfia
                   1 sitron                   /                         1 limon
           2ts matchapulver           /            2cdtas de matcha en polvo

Begynn med å sette ovnen din på 200 grader.Mens ovnen din varmes opp har du de sorte sesamfrøene dine i en varm,tørr stekepanne og rister dem ett par minutter. Rør om i sesamfrøene dine av og til.
Når de er ferdig ristede knuser du dem med baksiden på en skje i stekepannen ,det kommer ut litt fett og de skifter litt farge til hvite. Ha så egg,vaniljesukker og sukker i bakebollen din og pisk det til eggedosis.
Smelt smøret ditt og bland det med melken din. Ha deretter i mel og bakepulver vekselsvis med smørblandingen din i eggedosisen din. Pisk på lav hastighet til du får en jevn røre.Til slutt har du i de ristede sesamføene dine og blander dem godt inn i røren.
Gjør klar 10 muffinsformer og fyll dem nesten helt fulle og stek dem deretter midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.Bruk en bakenål for å kjenne etter om de er ferdig stekte.
Når bakenålen kommer tørr ut er muffinsen ferdig stekt. Ta dem ut av muffinsbrettet og sett dem på en rist til de er helt avkjølte.Mens de avkjøles lager du frostingen din.Begynn med å piske smør og melis kremete. Ha i philadelfia osten din og revet skall i fra sitronen din samt 2 teskjeer sitronsaft. Til slutt rører du inn matchapulveret ditt.
Bruk så en valgfri tipp til å sprøyte ut frostigen din på toppen av muffinsene.Jeg pyntet med litt hodeskallegodteri som jeg hadde liggende og voila så var disse forvandlet til Halloween muffins med monster snørr på toppen.
Jeg synes disse er kjempegode,men så er jeg jo en superfan av grønn te også da,de kan fint spises uten frostingen også om du skulle ønske det. De kan fryses ned men da uten frosting.
Håper Halloween stemningen kommer snikende på deg nå og skulle du ønske flere Haalloween oppskrifter finner du de her på bloggen,det skulle være noe for enhver smak.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario