lunes, 22 de octubre de 2018

Halloween gulrotkake

Da kjører vi Halloween blogging her hos Bakemester Snipp og først ute er en meget enkel gulrot langpannekake som har blitt rocka opp til Halloween kake. Smaker kjempegodt og dette er en stor kake som rekker til mange,dessuten er den supermyk så her er det bare å sette i gang med å bake.
Selve pyntingen av kaken er holdt på ett minimum nivå når det gjelder vanskeligheten,du trenger rett og slett bare å kjøpe litt Halloween godteri i butikken og du har pyntingen av kaken i boks.Om du vil prøve deg på denne deilige gulrotkaken til Halloween trenger du følgende ingredienser til selve kaken;

                   200g smør                /         200g de matequilla
                      4 egg                    /               4 huevos
                   4dl sukker                /            4dl de azucar
                    5,5dl mel                 /           5,5dl de harina
               2ts bakepulver             /    2cdtas de levadura royale
                 1,5ts kanel                 /        1,5cdta de canela
            0,5ts kardemomme         /     0,5cdta de cardamomma
                0,5ts ingefær              /    0,5cdta de jenjibre molido
                    0,5ts salt                /             0,5cdta de sal
                300g gulrøtter            /         300g de zanahorias 

Til glasuren trenger du følgende ingredienser;

               125g mykt smør          /   125g de mantequilla blanda
            275g philadelfia ost       /     275g de queso philadelfia
                     4dl melis               /          4dl de azucar glace
            2,5ts vaniljesukker        /    2,5cdta de azucar avanillado
                 2ss sitronsaft           /        2cda de zumo de limon
             oransj pastafarge        /             colorante naraja

Begynn med å smelte smøret ditt og la det avkjøles litt. Visp deretter egg og sukker porøst i bakebollen din.
'
Bland alle de tørre ingrediensene dine sammen i en bolle og skrell gulrøttene dine og vask dem godt før du river dem på råkostjernet ditt.
Pisk så videre på lav hastighet mens du vekselvis har i det smeltede smøret og de tørre ingrediensene som du nå har blandet sammen.Pisk til du får en jevn og klumpfri røre.
Til slutt har du i de revne gulrøttene dine ,vend dem forsiktig inn i røren og ha den så over i en bakepapirkledt 25x35 cm langpanne.Stek deretter kaken nederst i ovnen på 175 grader i ca 40-45 minutter.
Bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut igjen.Når kaken er ferdig lar du den avkjøles i formen i noen minutter før du flytter den over på rist for videre avkjøling.Mens kaken din avkjøles lager du frostingen.Ha alle ingrediensene til frostingen i en bolle.
Pass på at smøret ditt er romtemperert,pisk så det hele sammen,hvor oransj frostingen din blir kommer selvsagt ann på hvor mye pastafarge du har i, se ann etterhvert som den blander seg sammen.
Dekk deretter den avkjølte gulrotkaken din med frostingen,lag gjerne ett slags mønster i frostingen med en gaffel.
Så er det bare å legge på diverse skremmende godteri,jeg er sikker på at det er å få kjøpt i diverse butikker i hjemlandet også nå så tett oppunder Halloween.Jeg hadde geleøyne,draculatenner,gelee hodeskaller,spislige øyne etc på toppen av kaken samt litt sjokoladestrøssel.
Som sagt veldig enkelt å dekorere men likevel en kake de små setter pris på i disse Halloween tider,den blir jo litt oransj av gulrøttene også og det passer jo perfekt nå til Halloween.
Håper du fikk lyst til å bake noe til Halloween nå og falt ikke denne i smak så titt innom bloggen snart igjen jeg har flere Halloween oppskrifter på lur.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario