lunes, 8 de octubre de 2018

Bjørnebær og skyr kake

Det har vært og er kanskje ennå tid for bjørnebær,og har du vært ute i skogen og plukket så kommer det en oppskrift til deg her i dag som absolutt er verdt å prøve. Dette er en nydelig og saftig kake som smaker friskt av bjørnebær og skyr. Og skulle du ikke ha vært på skogstur så vet jeg at det er bjørnebær å få kjøpt i butikken også.
Jeg lover deg at dette er en kake du ikke vil bli skuffet over ,smaker nydelig nå i høstværet sammen med en kopp kaffe eller te. Om du vil prøve deg på denne bjørnebær og skyr kaken trenger du følgende ingredienser;

           1dl blåbær skyr               /       1dl de skyr arandanos
                50g smør                   /          50g de mantequilla
                   3 egg                       /                  3 huevos
                2dl sukker                   /               2dl de azucar
            1ts vaniljesukker            /     1cdta de azucar avanillado
                 3,5dl mel                   /               3,5dl de harina
             2ts bakepulver               /      2cdtas de levadura royale
               1 klype salt                  /              1 pincho de sal
             1ss valmuefrø               /    1cda de semillas de amapola
             2dl bjørnebær               /                 2dl de moras
                mandelflak                 /         laminas de almendras
               perlesukker                 /                 azucar perla

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader,deretter skyller du bjørnebærene dine godt og legger dem på litt tørkepapir slik at vannet forsvinner. Smelt smøret ditt og rør inn blåbærskyren i smøret.
Ha egg og sukker i bakebollen din og pisk til du får en tykk og god eggedosis. Bland mel,salt,bakepulver,valmuefrø og vaniljesukker sammen .Ha deretter i smør og skyr blandingen og melblandingen din vekselvis i eggedosisen mens du pisker videre på lav hastighet.
Når kakerøren din er silkemyk og klumpfri vender du forsiktig inn bjørnebærene ved hjelp av en slikkepott.Ha deretter røren over i en bakepapirkledt brødform.Stek så bjørnebær og skyrkaken din midt i ovnen på 175 grader i 30 - 35 minutter.
Kaken er ferdig stekt når kakenålen kommer tørr ut, ha så kaken over på rist med en gang,bruk det overflødige bakepapiret til å løfte den ut av brødformen. Den kan fint spises lunken ,men det er vanskelig å skjære opp da. La den avkjøles litt og den blir lettere å skjære opp.
Som sagt en kake du ikke kommer til å bli skuffet over,her i huset fikk den bein å gå på.Om det mot formodning skulle bli noe av denne kaken til overs så kan den fint fryses ned.Ut å plukke bjørnebær nå alle mann.Om du prøver deg på denne kaken hører jeg gjerne ifra deg i kommentarfeltet her under eller på instagram,navnet er det samme der.
Ha en strålende høstkveld!

No hay comentarios:

Publicar un comentario