miércoles, 14 de diciembre de 2016

Turron de coco-spansk julegodteri

Jeg bor jo i spania som sikkert de fleste av leserne her inne har fått med seg nå og her er julegodteriet veldig annerledes enn hva vi er vant med hjemme i norge,og det er ikke mye baking som pågår rundt i de spanske hjem. Noe som er veldig populært og som alle må ha til jul er noe som kalles for turron.Den finnes i utallige smaksvarianter og jeg valgte å lage en med kokos.
I følge historien kommer opprinnelsen til turron ifra Alicante, og den mest solgte til dags dato heter Turron de Jijona ,og er fra den regionen. Oppskriftene skal ha blitt til som en blanding av arabernes oppskrifter og spanjolenes egne. Du får turron duro=hard turron og turron blando=myk turron. Min er en versjon av myk turron,kjempegod om du vil prøve deg på den. Kan jo være litt artig å ha et internasjonalt godteribord til jul. Du trenger følgende ingredienser til en turron de coco;

      150g mørk sjokolade            /      150g de chocolate negro
     370g kondensert melk          /      370g de leche condensada
             350g kokos                   /               350g de coco

Begynn med å smelte halvparten av den mørke sjokoladen din over vannbad. Ha matpapir i en brødform og fordel den smeltede sjokoladen jevnt utover i ett tynt lag slik at den dekker hele bunnen på brødformen din.Sett deretter formen kaldt slik at sjokoladen stivner.
Ha så den kondenserte melken din og kokosen i en tykkbunnet kjele. Bruk alltid den søte varianten av kondensert melk.Sett kjelen på platen på middels varme og rør jevnlig.Det skal ikke koke men hele blandingen din skal bli varm,den kondenserte melken skal blande seg godt med kokosen.
Når du har en jevn blanding heller du den over i brødformen din hvor sjokoladen nå har stivnet.Fordel kokosmassen jevnt utover ved hjelp av en slikkepott. La den avkjøles litt mens du over vannbad smelter resten av sjokoladen for deretter å dekke over kokosmassen med ett jevnt tynt lag.
Sett deretter hele brødformen i kjøleskapet over natten med noe tungt på toppen slik at kokosmassen blir presset sammen.Så er turronen din ferdig. Denne pleier å serveres hel med en kniv på siden av fatet slik at hver og en kan skjære seg den biten man vil ha.
Smaker nydelig,kan minne litt om bountysjokolade,og er absolutt verdt ett forsøk. Du trenger bare 3 ingredienser og ett kvarters tid på kjøkkenet så kan du servere spansk julegodteri.Den ble en suksess her i hjemmet,og har selvfølgelig blitt testet av "ekte" spanjoler og blitt godtkjent som spansk turron også.😉
Håper dere syntes det er morsomt å lære litt om spanske juletradisjoner også,du finner også oppskriften på Roscon de Reyes på bloggen,som er typisk spansk gjærbakst til jul og den spanske juledesserten Arroz con leche ,samt ett alternativ til de syv slag nemlig Mantecados eller mitt mest besøkte blogginnlegg Tejas de Navidad nok ett spansk alternativ til de syv slag,her inne på Bakemester Snipp, om du skulle ville ha en spansk jul.
Ha en strålende førjulsdag videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario