viernes, 16 de diciembre de 2016

Tapas;Rosenkål med osterøre

Fredag og snart jul,ferie og kos for de fleste av oss. Som vanlig når det er fredag så er det tapastid på bloggen og denne gangen er det rosenkålen som er hovedpersonen. Rosenkål er utrolig godt syntes jeg og det er egentlig synd vi spiser den kun rundt juletider,og her får du beviset på at den kan brukes til mye annet enn bare tilbehør til ribba.
Denne gangen ble den servert med en lun ostekrem med smak av paprika,det smakte deilig syntes jeg. Om du vil prøve deg på denne juletapasen trenger du følgende ingredienser til 12 tapas;

           6 rosenkål               /          6 coles de bruselas
      80g philadelfiaost         /       80g de queso philadelfia
   70g rød grillet paprika     /         70g de pimiento asado
                salt                      /                   sal
             pepper                   /                  pimienta
         tørket persille              /                  perejil

Begynn med osteblandingen din for den trenger litt tid i fryseren før den er klar. Ha philadelfiaost og den grillede paprikaen i en bolle og kjør det til en glatt masse,sammen med salt,pepper og tørket persille.
Jeg bruker ferdig grillet paprika på boks, vet ikke om det er å få kjøpt hjemme i norge ,visst ikke så finner du oppskriften på grillet paprika her på bloggen. Smak til med salt og pepper og pass på at det ikke er klumper i røren din.
Når massen er jevn og glatt setter du den i fryseren i en halv times tid,til den begynner å bli hard med fremdeles kan formes.Kok rosenkålen din i lettsaltet vann til den er myk,mine tok ca 10 minutter men det avhenger nok litt av størrelsen på rosenkålen du bruker.
Når den er ferdig kokt heller du av vannet og lar de avkjøles litt før du deler dem i to og huller dem litt ut ved hjelp av en kniv. Skjær ut en liten del av midten på rosenkålen som deretter fylles med den avkjølte osteblandingen.
Osteblandingen bør være såpass kald at du kan rulle kuler av den til å fylle hullet i rosekålen med. Server straks da den ennå varme rosenkålen får osteblandingen din til å smelte. Friskt og godt og faktisk en vegetarisk tapas.
Om ikke denne skulle friste finner du to andre tapas med rosenkål her på bloggen,nemlig Rosenkål med cous cous og Bocaditos de coles de bruselas y chorizo kanskje de kunne falle i smak. Ha en super førjulsfredag alle sammen og titt innom snart igjen fortsatt mange spennende oppskrifter som kommer ut før jul.
Ha en trivlig fredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario