miércoles, 21 de diciembre de 2016

Safran isostekake med pepperkakebunn

Her får dere oppskriften på en aldeles nydelig safran ostekake,noe av det bedre jeg har spist på lenge, og kombinert med en pepperkakebunn sier virkelig denne kaken jul. Denne burde du definitivt bake nå som julen nærmer seg med stormskritt, kjekk å ha i fryseren nå i disse besøkstider.
Den er heller ikke vanskelig å lage, det er en del ingredienser som skal til, men selve prosessen er enkel og så absolutt verdt det. Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser;

Til pepperkakebunnen;

          150g pepperkaker       /   150g de galletas de jenjibre
                 75g smør             /          75g de mantequilla

Til ostekaken;

                 4 egg                     /               4 huevos
             1,5dl sukker               /           1,5dl de azucar
          200g philadelfia            /         200g de philadelfia
               4dl fløte                   /              4dl de nata
           125mg safran              /          125mg de azafran

Til safransgele lokket;

           2 gelatinblad                /         2 hojas de gelatina
             1dl sukker                  /             1dl de azucar
              1dl vann                    /              1dl de aqua
          125mg safran               /          125mg de azafran

Begynn med å lage pepperkakebunnen din, jeg brukte ferdigkjøpte pepperkaker denne gangen,men det går fint med hjemmelagede også. Ha pepperkakene dine i en pose og bruk en kjevle til å knuse dem til smuler. Smelt smøret ditt og bland det hele godt sammen.
Legg så bakepapir i bunnen av en 20cm rund form og trykk ut pepperkakemassen til den er jevnt fordelt utover bunnen. Sett så formen din i fryseren i ca 1 time, eller til bunnen din er frossen. Så er det klart for å lage ostekaken. Separer eggehvitene dine fra eggeplommene, ha eggeplommene i en bakebolle sammen med sukkeret og pisk det godt sammen.
Ha deretter i philadelfiaosten og pisk videre til du får en klumpefri blanding. Ha fløten i en bolle sammen med safranen og pisk det hele til krem. Ha så safranskremen i bollen med osteblandingen og bland det hele godt ved hjelp av en slikkepott.
Så stivpisker du de 4 eggehvitene dine til de blir til hvitt skum og til slutt vender du eggehviteskummet forsiktig inn i osteblandingen. Hell så røren over i pepperkakebunnen i kakeformen din.La så kaken stå ett par timer i fryseren,eller til den har stivnet helt. Så er det klart for å lage safransgeleen til toppen av kaken.
 Legg gelatinplatene dine i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. I mellomtiden har du sukker,vann og safran i en kjele og koker opp, la det koke til sukkeret er oppløst.Ta så kjelen av platen og klem vannet ut av gelatinplatene dine før du har dem i kjelen og rører til de er oppløst. La blandingen din avkjøles litt før du har den over kaken og setter den tilbake i fryseren.
Etter en halv times tid er geleen stiv og kaken klar til å nytes, jeg pyntet min litt ekstra siden det er jul med en pepperkake og litt melis i form av snøkrystaller. Kaken bør tas ut av fryseren ett kvarters tid før den skal spises,slik at den blir myk nok til å skjæres i.
For å få den ut av formen bruk en skarp kniv som du holder under litt rennende varmt vann, skjær så rundt kanten av formen før du åpner den, husk å fjerne bakepapiret i bunnen av formen også.
Som sagt en ny favoritt hos meg, myk som fløyel og med ett hint av safran og julefeelingen det sørger pepperkakebunnen for, absolutt verdt ett forsøk. Det fine er at den holder seg fint i fryseren i formen i opp til en uke, så denne kan du lage i stand i god tid i forveien.
Håper du fikk lyst til å prøve deg på denne , eller andre julegodter som du finner under kategorien jul her på bloggen, der skulle det finnes noe for enhver smak. Ha en fin førjulstid videre, og kikk innom snart igjen for mere juleinspirasjon.
                             Ha en fin førjulsdag videre!
No hay comentarios:

Publicar un comentario