lunes, 5 de diciembre de 2016

Myk appelsin og pepperkake kake

Myk pepperkake hører julen til for meg og her får dere en nydelig versjon som også smaker deilig av appelsin,denne fikk bein å gå på her i huset så den kommer definitivt til å bli bakt nok en gang før jul. Den er enkel å bake også så det er bare å sette igang.
Denne kan fint fryses ned også enten oppskåret i skiver eller hel,men jeg vil da annbefale deg å ikke ha på glasuren. Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser til selve kaken;

                  3 egg                    /                   3 huevos
                2dl sukker                 /              2dl de azucar
                1appelsin                  /                  1 naraja
                    melk                   /                      leche
               100g smør               /           100g de mantequilla
             2ts bakepulver            /      2cdta de levadura en polvo
           1ts vaniljesukker           /      1cdta de azucar avanillado
        1/2 ts kardemomme        /        1/2 cdta de cardamomma
     1,5ts pepperkakekrydder    /   1,5cdta de especies pepperkake
              1 klype salt               /                1 pincho de sal
                3,5dl mel                 /                3,5dl de harina

Til toppingen;
               1 appelsin                 /                   1 naraja
                   melis                     /                azucar glace

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader. Ha deretter egg og sukker i bakebollen din, sammen med revet skall fra appelsinen din,og pisk det fluffy.
Bland så de tørre ingrediensene dine sammen i en bolle, jeg bruker ferdigkjøpt pepperkakekrydder. Press så saften ut av appelsinen din og ha den i ett desilitermål. Etterfyll med melk til du har 1,5dl væske,hvor mye melk du behøver kommer dermed ann på hvor saftig appelsinen din er.
Smelt smøret ditt og la det avkjøles ett minutt eller to.Ha så i væsken,det smeltede smøret og de tørre ingrediensene om hverandre i bakebollen din, under stadig omrøring, pisk til du får en jevn røre.
Dekk deretter en 1,5 liter brødform med bakepapir og fordel røren din jevnt i formen. Stek så kaken nederst i ovnen på 180 grader i 40-45 minutter.
Bruk en kakepinne til å kjenne etter når kaken er ferdig,kakepinnen din skal komme tørr ut. Ta så kaken ut og løft den ut av brødformen ved hjelp av bakepapiret. La kaken avkjøles på rist.
Mens kaken avkjøles presser du saften ut av den andre appelsinen din og blander med melis til du får en jevn og fin melisglasur.Hell den over kaken og gjør deg klar til å nyte en av de beste myke pepperkakene jeg har smakt.
Den er virkelig super myk og har en hint av appelsin i seg som sammen med pepperkakesmaken gir en nydelig smaksopplevelse. Håper du fikk lyst til å starte med julebaksten nå om du allerede ikke er godt igang. Prøver du noen av mine juleoppskrifter blir jeg hoppende glad for tilbakemeldinger.
Ha en strålende førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario