sábado, 3 de diciembre de 2016

Safransnitter

Da har julebloggingen startet for fult her på bloggen og etter tapasen i går så byr jeg på litt gode småkaker til å fylle opp kakeboksene med til jul i dag. Safransnitter er virkelig en småkake det kan være kjekt å ha på lur i disse juletider,de smaker supergodt og er relativt lettlagede.
De holder seg fint i en tett kakeboks i ett par uker også,så disse kan du fint bake allerede i dag. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser til ca 35 safransnitter;

                0,5g safran                 /               0,5g de azafran
               1,5dl sukker                 /              1,5dl de azucar
          1ts kokende vann             /       1cdta de aqua hirviendo
      200g romtemperert smør     /           200g de mantequilla
               4ss hvit sirup                /        4cda de sirope blanca
            1,5ts bakepulver             /    1,5cdta de levadura en polvo
                   7dl mel                     /                7dl de harina
                 mandelflak                 /          laminas de almendra

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Deretter har du litt sukker i en mortel og støter safranen din i det,bland med 1 ts varmt vann slik at safranen løser seg helt opp.
Ha deretter det romtempererte smøret,sukkeret og den hvite sirupen din i en bakebolle og pisk det luftig og hvitt. Ha deretter i safanblandingen din,før du har i bakepulver og hvetemel litt etter litt.
Pisk deigen i ett par minutter til alt melet er godt blandet inn,deretter knar du deigen helt sammen med hendene dine. Del så deigen i tre like store deler,rull hver del ut til en ca 35-40 cm lang pølse.
Legg deretter deig pølsene dine på ett bakepapirkledt stekebrett og platt dem litt ut med fingrene dine før du strør over mandelflak. Press mandelflakene litt ned i deigen ellers løsner de når du skjærer opp i biter.
Stek deretter safransnittene midt i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter,når de begynner å bli litt gyllene i kantene er de ferdig stekt. Vær obs på at de fortsatt er helt myke når de kommer ut av ovnen.
La de ligge å avkjøle seg ett minutt eller to på stekeplaten,før du bruker en skarp kniv og skjærer dem opp i snitter,ca 2 cm brede. La de ligge å avkjøle seg på stekeplaten til de har blitt stive,ellers brekker de lett om du flytter på de mens de ennå er varme.
Så er det bare å sette på julemusikken og gjøre seg klar til å nyte,safransnittene er akkurat passe seige og smaker mildt av safran,det smaker rett og slett litt jul syntes jeg. Om du prøver deg på disse som ett alternativ til den tradisjonelle julebaksten eller i tilegg,så blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger.
Og skulle ikke disse falle i smak så har jeg over 80 andre juleoppskrifter her på bloggen,du finner dem ved å trykke her. Titt gjerne innom snart igjen, desember måned blir fylt med lekre juleoppskrifter her inne.
Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario