lunes, 19 de diciembre de 2016

Juletrekjeks

 Da var det klart for litt julekaker her på bloggen igjen nå som siste innspurten på kjøkkenet skal gjøres før jul. Disse juletrekjeksene er morsomme å servere og de smaker dessuten av pepperkaker,en stor hit hos den yngre garde kan jeg rapportere om,og veldig fargerike og dekorative å sette på kakebordet i julen.
Litt utradisjonelle småkaker til jul,men med den tradisjonelle pepperkakesmaken. Annbefaler virkelig disse på det sterkeste.Om du vil prøve deg på disse juletrekjeksene trenger du følgende ingredienser til ca 20 kjeks:

               100g smør               /       100g de mantequilla
              100g sukker               /          100g de azucar
                  1 egg                   /                 1 huevo
                250g mel                /            250g de harina
            1ts bakepulver           /     1cdta de levadura en polvo
      3ts pepperkakekrydder    /   3cdtas de especies navidenos
           grønn pastafarge        /             colorante verde

Begynn med å ha romstemperert smør,sukker og egg i bakebollen din. Miks det hele godt sammen. Ha deretter i grønn pastafarge og halvparten av melet.
Rør det hele godt sammen med en slikkepott. Ha så i pepperkakekrydder og bakepulver og fortsett å blande det hele godt med slikkepotten din.Ha så i resten av melet og fortsett å røre til du har en fast deig.Bruk hendene til å forme en fast deig, er det veldig klissete ha i litt mere mel.
Pakk så deigen inn i plastfolie og la den ligge 30-45 minutter i kjøleskapet. I mellomtiden varmer du opp stekeovnen til 180 grader og legger bakepapir på en stekeplate.
 Når deigen din har blitt kald kjevler du den ut mellom to lag med bakepapir til den er 2-3 mm tykk.Deretter trenger du en juletreutstikker,stor eller liten spiller ingen rolle bare husk på at antallet juletrekjeks du får kommer ann på strørrelsen på utstikkeren din.
Legg juletrekjeksene med litt avstand på stekeplaten din og stek dem midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter.Pass på mot slutten av steketiden,vi vil ikke får brune kanter på juletrærne våre.La de avkjøles på bakeplaten ett par minutter når du tar dem ut av ovnen,de er fortsatt myke,før du legger dem over på rist.
Disse juletrekjeksene kan fint spises som de er eller du kan "rocke" dem opp litt i annledning julen.Mens juletrekjeksene avkjøles lager du glasuren.Til den trenger du følgende ingredienser;


               1 eggehvite            /   1 clara de huevo
                    melis                 /     azucar glace
             rød pastafarge        /       colorante rojo
             sjokoladeperler       /           perlitas

Miks eggehviten din med melis til du får ønsket konsistens på glasuren din,den bør være ganske så tykk. Ha i rød pastafarge til du får den rødfargen du ønsker. 
Deretter har du melisglasuren i en sprøytepose med en rundt tipp, jeg brukte en wilton tipp 5,så er det bare å la fantasien slippes løs og dekorere som du best finner det. Jeg pyntet mine juletrær med fargerike små sjokoladeperler også ,slik at det ser ut som julekuler på juletrærne,men her er det kun fantasien som setter grenser.
De små sjokoladeperlene fester du lett i selve glasuren før den stivner helt. La juletrekjeksene ligge på benken i ca 30 minutter etter at de er ferdig dekorerte,slik at glasuren rekker å bli helt hard og ikke smitter over,før du oppbevarer dem i kakeboks.
Som sagt veldig poppis her i gården og ett morsomt alternativ til de syv slag,eller ett av de syv slag. Håper du fikk lyst til å prøve deg på disse,om du prøver noen av juleoppskriftene mine blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger her inne ,på instagram eller på mail. På instagram kan du dessuten følge min jul hjemme i norge.
Ha en fin førjulsdag videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario