viernes, 9 de diciembre de 2016

Tapas; Ostejuletrær

Fredag og tapastid på bloggen som vanlig og siden det er juleoppskrifter som gjelder nå om dagen så blir det ostejuletrær til tapas i dag.En favoritt hos den yngre garde pleier disse å være,dessuten er de enkle å lage, det tar bare ett par minutter.
Litt morsomt å "leke" litt med maten nå i disse juletider,og barna ,ja de simpelthen elsker det når maten forvandles på denne måten. Om du vil prøve deg på disse ostejuletrærne som fredagstapas trenger du følgende ingerdienser;

       små trekantede ost*          /        quesitos el caserio
                 1 egg                       /              1 huevo
                   mel                        /                harina
                strøbrød                     /           pan rallado
               olivenolje                   /                aceite 
           litt rød paprika              /             pimiento rojo
              saltstenger                 /           palillos salados
            tørket persille                /            perejil seco

Jeg skriver ikke noe eksakte mål i denne oppskriften da 1 ost tilsvarer 1 tapas.*Jeg brukte en ostetype som heter El Caserio,jeg vet ikke om den er å få tak i hjemme i norge,men det er en hvit mykost så jeg regner med at dere kan finne noe tilvarende i Norge.
Pisk egget ditt i en bolle og ha mel og strøbrød på en asjett. Jeg blander litt tørket persille i mitt strøbrød,men det er litt smak og behag.Ha riklig med olivenolje i en stekepanne og varm den godt opp. Bruk helst exstra virgen olivenolje,den gir best smak.
Så vender du ostene dine først i det piskede egget ,så i melet og til sist i strøbrødet.Pass på at de ikke ryker,jeg hjalp til med en spiseskje. Ha deretter småostene over i den varme stekepannen,stek ett minutt eller to på hver side til ostene får en gyllen farge.
Legg dem på litt kjøkkenpapir straks de er ferdig stekte slik at litt av oljen suges opp. Så stikker du en halv saltpinne inn i hver ost slik at det blir stammen på juletreet. Skjær rød paprika opp i bitte små biter og strø over ostene slik at det ser ut som julekuler.
Vanskligere en dette er det ikke. Fort gjort og som sagt en hit hos barna,smaker desuten nydelig. Disse bør helst serveres varme ,og liker du rødvin passer det ypperlig med ett glass til disse ostejuletrærne.
Håper du fikk lyst på tapas nå,juleinspirert eller ikke så finner du over 90 tapas under tapaskategorien her på bloggen så det skulle være litt å velge i. Håper du har tid til å nyte førjulstiden litt denne tredje helgen i advent,jeg skal ha årets faste juleverksted for tilsammen 25 store og små så det blir nok litt å ordne med før det.
Ha en fin førjulshelg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario