miércoles, 28 de diciembre de 2016

Pepperkakekladdkake

Har du pepperkaker igjen etter jul skal du få ett tips på hva du kan bruke dem til her. Nemlig en kjempegod kladdkake,som kan serveres både som dessert eller til en kopp kaffe.Denne er dessuten veldig lettlaget og du tenger kun en kjele og en slikkepott. Perfekt til å bruke opp restene etter jul.
Smaker nydelig og forsvant som dugg for solen her i huset. Om du vil prøve deg på denne supergode pepperkakekladdkaken trenger du følgende ingredienser;

                 3 egg                      /                3 huevos
             150g smør                 /          150g de mantequilla
              3dl sukker                 /               3dl de azucar
            en klype salt                /            un pincho de sal
         2ts vaniljesukker            /    2cdtas de azucar avanillado
                1dl mel                    /               1dl de harina
             3/4dl kakao                 /              3/4dl de cacao
          12 pepperkaker               /       12 galletas de pimienta

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader.Ha deretter smøret ditt i en kjele og smelt det.Mens smøret smelter kjører du 5 pepperkaker i foodprossecoren til det blir til fint mel.Ha så sukker og kakao i kjelen din og rør godt om.
Ta kjelen av varmen og ha deretter i mel,salt,vaniljesukker og de malte pepperkakene dine. Rør godt om til alt blir til en jevn blanding.Til slutt rører du inn eggene dine,ha deretter kakerøren i en smurt 23cm rund springform. 
Jeg brukte ferdigkjøpte pepperkaker til min kake,om du bruker hjemmelagede så vær obs på at melet sammen med de malte pepperkakene skal gi 2 dl.Pynt kaken med de resterende pepperkakene.
Stek deretter kaken midt i ovnen på 180 grader i 22 til 30 minutter,steketiden avhenger av hvor kladdete du vil ha kaken i midten. Jeg tar mine kladdkaker ut etter 26 minutter ,da er de perfekt kladdete i midten synes jeg.
La kaken avkjøles en stund i formen før du skjærer forsiktig med en kniv langs kanten av formen før du tar den ut. Server den gjerne lunken med litt vaniljeis som dessert ,eller med litt pisket krem til kaffekoppen.
Knallgod,kombinasjonen kakao og pepperkake er virkelig super. Håper du fikk lyst til å bake litt nå i romjulen.Om du vil følge min romjul hjemme i norge så legger jeg opp en del på instagram,navnet er Bakemester Snipp der også. Titt gjerne innom her snart igjen det kommer flere oppskrifter før året er over.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario