jueves, 27 de diciembre de 2012

Barnesjokolade

Barna står som regel i sentrum i julen når det gjelder det meste, og slik synes jeg det skal være. En ettermiddag hadde vi sjokoladeverksted hjemme , hvor de små i huset fikk lage sin egen sjokolade eller rettere sagt ,smaksette sin egen sjokolade.
 Veldig populært selvom det kanskje ble litt vel mange smaksprøver. Resultatet ble krokansjokolade og hvit sjokolade med mørke sjokoladeknapper. Veldig gode ble de og de kan selvfølgelig fint spises av voksne også. Hva du trenger her er litt hipp som happ, bruk det du har i skuffer og skap. Kakestrøssel,smågodt,cornflakes, nonstop,sjokoladeknapper,tørket frukt, nøtter kort sagt det barna dine måtte like.
 Og selvfølgelig trenger du sjokolade, vi brukte melkesjokolade og hvit sjokolade.Silikonformer er også kjekt å ha , men det går fint med isbitformer om det skulle knipe. Dette er kanskje mer en ide enn en oppskrift , men det er kanskje greit med en ide til hvordan aktivisere barna innimellom slagene når det er bikkjekaldt ute.
 Om du vil ha sjokoladene akkurat som oss trenger du;

           200g hvit sjokolade          /   200g de chocolate blanco
         100g melkesjokolade        /   100g de chocolate de leche
                     krokan                 /               crocanti
      mørke sjokoladeknapper    /     perlitas de chocolate negro

Begynn med å smelte sjokoladen din i mikroovnen eller over vannbad, eller om du er så heldig som meg i en spesiell sjokoladesmelter . (Nyttig julegave fra min søster ett år, kanskje noe å sette på ønskelisten neste år) Mens sjokoladen smeltet benyttet vi tiden til å legge diverse kakestrøssel i bunnen på silikonformene våre, slik at sjokoladebitene blir pene på toppen når de er ferdige.
 Første vending lagde vi med hvit sjokolade i blomsterformer, vi fylte formene halvfulle med hvit sjokolade deretter dyttet vi inn mørke sjokoladeknapper før vi fylte opp med hvit sjokolade. 
Sett så silikonformene i fryseren en 10 minutters tid slik at de stivner, deretter er det bare å "poppe" dem ut og sjokoladen er ferdig til spising. 
Neste ladning ble laget med en blandig av hvit sjokolade og melkesjokolade etter ønske fra 5 snart 6 åringen. Hun syntes det var gøy å se fargene som blandet seg når sjokoladen smeltet.
Når sjokoladen hadde smeltet hadde vi i ett par spiseskjeer med krokan. Deretter ble hjerteformene fylt og satt inn i fryseren de også. De ferdige hjertene ble veldig julete og datterens favoritt.
Som sagt regn med mye smaksprøver, og at de minste trenger litt hjelp med den varme sjokoladen. Jeg har litt sjokolade i en plastkopp til hver, den blir litt kaldere og det er enklet for de små hendene å helle litt i hver form. 
Jeg rakk å redde noen sjokolader som ble pent pakket inn i cellofanposer, vi satt på en liten rød julesløyfe og datteren hadde fiks ferdig julegave til to av venninnene. Håper dere likte ideen og husk her er det bare fantasien og smaksløkene som setter grenser. Lykke til!
                                 Ha en fin romjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario