martes, 17 de diciembre de 2013

Mandarinmousse

Dessert spises det mye av i julen, og det kan være greit å ha litt å variere med. Denne mandarinmousseen smaker friskt og godt og egner seg ypperlig som dessert etter tung julemat.Dessuten hører jo mandariner julen til og denne smaker nettopp friskt av mandarin.
 Denne er også veldig lett å tilberede og kan fin lages dagen før. Om du vil prøve deg på en litt annerledes og frisk dessert trenger du følgende;

        10-12 sjokoladekjeks            /    10-12 galletas de chocolate
  350g mandarinbåter på boks    /   350g de gajos de mandarinas
                   2dl fløte                        /            2dl de nata
               4 gelatinblad                    /       4 hojas de gelatina
          100g philadelpiaost              /  100g de queso philadelpia
            1ts vaniljesukker                /     1 de azucar avanillado
                 3ss sukker                    /    3 cucharas de azucar

Begynn med å legge gelatinbladene dine i kaldt vann i ca 10 minutter. Ha sjokoladekjeksene dine i en pose og rull over dem med en kjevle til du får fine sjokoladesmuler, disse smulene fordeler du i bunnen på de porsjonsglassene du skal bruke. Hvor mange porsjoner du får ut av denne oppskriften avhenger selvsagt av størrelsen på porsjonsglassene dine, jeg fikk 16 porsjonsglass av de jeg brukte men de var heller ikke så veldig store, men dette er en ganske stor oppskrift så den burde ihvertfall holde til 8 store porsjonsglass tenker jeg.
 Deretter heller du kraften av mandarinene på boks og har dem i en bolle,de avrente mandarinbåtene skal tilsammen veie 350g, så du trenger altså ett par bokser med mandariner. Kjør mandarinene til juice med stavmikseren, ta av litt av mandarinjucien og hell den opp i en kjele. 
I resten av mandarinjuicen har du i vaniljesukkeret,sukkeret og philadelfiaosten. Kjør det hele på full styrke på stavmikseren til alt er godt blandet. Pisk så kremfløten din til tykk krem, og bland den sammen med mandarin og osteblandingen din.
 Rør godt til du får en jevn "suppe" uten kremklumper. Varm opp mandarinjuicen din som du har i kjelen, klem vannet ut av gelatinplatene dine og ha dem opp i kjelen. Rør så godt til all gelatinen er oppløst.
Rør så gelatinblandingen din sammen med resten og ha det deretter over i porsjonsglassene som allerede har de knuste sjokoladekjeksene i bunnen,sett dem så til å stivne i kjøleskapet og vips så var du ferdig med desserten.
Om du vil dekorere men en frisk mandarinbåt slik som jeg gjorde, må du legge den på før du setter moussen til avkjøling. Jeg hadde dessuten litt røde og grønne sjokoladeknapper på toppen som ekstra dekorasjon, fine julefarger ble det, men det trengs strengt tatt ikke.
Som sagt en veldig god dessert å by på nå til førjulselskap eller i julen. Om du prøver blir jeg veldig glad for å høre om du likte den eller ikke. Håper du fikk lyst til å prøve en ny juledessert.
                               Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario