viernes, 20 de diciembre de 2013

Juletapas; Bocaditos de coles de bruselas y chorizo

Dette er definitivt juletapas og denne enten elsker du eller så hater du den, det kommer helt ann på hvilket forhold du har til rosenkål. For denne tapasen er definitivt for rosenkål elskere,så får dere som ikke liker rosenkål ha meg unnskyldt.
 Bocaditos betyr at man skal kunne spise tapasen i ett jafs, så disse tapasene er ganske så små, men jeg synes nå de smaker fortreffelig,og lite sier vel mere jul en rosenkål. Om du ble fristet trenger du følgende for å prøve;

    ca 200g rosekål          /    ca 200g de coles de Bruselas
    ca 100g chorizo          /            ca 100g de chorizo
     1 hvitløksfedd             /              1 diente de ajo
       1 tørket chili              /                  1guindilla
          olivenolje                /              aceite de oliva
      philadelfiaost             /            queso philadelfia
      1 fin baguette             /             un poco de pan
   evnt litt rød paprika       /               pimiento roja
         tannpirkere              /                   palillos

Begynn med å vaske og rense rosenkålen din godt, kok den så i lettsaltet vann i 10 minutter. 
Hvor mye rosekål du bruker , kommer ann på hvor mange tapas du vil ha, en rosekål blir til to tapas, husk at disse skal være små munnfuller, så beregn deretter. Når rosenkålen er ferdig kokt heller du av vannet og lar dem avkjøles ett minutt eller to, til du klarer å dele dem i to. Ha så olivenolje, hvitløksfedd, litt oppskjært chorizo og en hel tørket chili i en stekepanne og varm det hele opp. Deretter har du i de halve rosenkålene dine i stekepannen og lar dem stekes i ca 10 minutter, vend på dem av og til.
I mellomtiden skjærer du tynne skiver av baguetten din, en skive pr halve rosenkål. Smør philadelfiaost på baguettskiven og legg på en skive med chorizo. Husk å ta av det tynne skinnet chorizoen har på utsiden, det er ikke noe behagelig å spise. Deretter om du vil, det trengs slettes ikke, kan du skjære ut små stjerner av rød paprika, blir jo litt julesvung over tapasen da.
Til slutt legger du en halv rosenkål på toppen , hold det hele sammen med en tannpirker, tre også på paprikastjernen om du har det. Deretter er det bare å nyte, som sagt jeg synes rosenkål er veldig godt, men vet det er smak og behag.
 Denne tapasen bør serveres varm , men alt det andre kan jo forberedes i forveien og å legge på rosenkålen tar ikke lange stunden så det er allikevel ganske raskt gjort. Håper du fikk lyst til å prøve.
                                  Ha en fin førjulsdag videre!

1 comentario:

  1. Jeg er veldig glad i rosenkål og har spist dem i flere omganger i julen, de er jo i sesong så skal prøve noen rosentapas til mandag (markedsdag og tid for påfyll ;-)
    takk for super idé ! Ha en flott helg :-)

    ResponderEliminar