martes, 26 de febrero de 2013

Løvtynne sjokoladekjeks.

Til kakebordet til dåpen var også løvtynne sjokoladekjeks på plass. De smaker veldig godt,er blandt mine favoritter til å dyppe i tekoppen og meget barnevennlige. De spises i hopetall her i huset.
Utrolig sprøe og med nydelig sjokoladesmak.Hadde de forskjellige kjeksene i noen rosa vintage kakebokser som jeg har på kakebordet og de pyntet veldig opp. Om du vil prøve trenger du følgende;

          200g mel           /              200g de harina
        150g smør          /           150g de mantequilla 
       en klype salt         /               un pincho de sal
         2ss kakao          /             2 cucharas de cacao
    1ts vaniljesukker    /    1 cucharadita de azucar vanillado
     2ts bakepulver      /     2 cucharaditas de levadura royale
            1 egg              /                         1 huevo
       200g sukker       /                  200g de azucar

Begynn med å ha sukker og smør i en food processor. Smøret ditt bør være kjøleskapskaldt.  Kjør det på høy hastighet til det hele er godt blandet.
 Pisk så egget ditt før du har det oppi sukker og smørblandingen og lar det blandes videre. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og sikt dem inn i deigen litt etter litt. Det blir en veldig klissete og bløt deig.
 Når alle ingrediensene er godt blandet skraper du deigen over på litt plastfolie. Rull den sammen til en rull ,og pakk den godt inn i plastfolie, før du legger den i fryseren i minst 30 minutter. Imens forvarmer du ovnen din til 200 grader.
Ta så deigpølsen ut av fryseren og bruk en vedlig skarp kniv til å skjære løvtynne skiver av pølsa. Legg skivene på en bakepapirkledt stekeplate og stek så kjeksene midt i ovnen i 7-9 minutter. De kan ligge tett i tett på bakeplaten da de ikke hever eller deformerer seg under steking. I mellomtiden legger du resten av deigpølsa tilbake i fryseren ,kjeksene må være kalde i det de går i ovnen for at de skal bli skikkelig sprøe ,så skjær opp i puljer.
La de så avkjøles på stekeplaten ett par minutter før du flytter dem over på rist. De er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen så derfor er det viktig å la dem ligge en liten stund på bakeplaten før de flyttes på. Om du får problemer med å skjære opp deigpølsa, kan det være lurt å holde kniven du bruker under litt rennede varmt vann slik at eggen er varm, da går det lettere å skjære jevnt og tynt. 
Det blir ca 70 kjeks utav denne oppskriften,altså mengder med kjempegod sjokoladekjeks noe,som også helt klart var en fordel når det skulle bakes til så mange.
 Kjeksene holder seg sprø, og i opp til 3 uker i en tett kakeboks. Eller om du ikke trenger så mange kjeks om gangen kan deigen ligge i fryseren slik at du kan ta ut og steke når det trengs. Veldig lettvint i tilfelle rottefelle. Prøv du også da vel!
                                   Ha en fin bakedag videre!

2 comentarios:

  1. Ah, disse skal prøves!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gjør det du vil ikke bli skuffet og følg med fremover det kommer flere varianter av disse etterhvert her på bloggen.

      Eliminar