sábado, 16 de febrero de 2013

Kokos og sjokoladeskorper.

Kjeks konsumeres i store mengder her i huset, 5 snart 6 åringen er veldig kritisk og spiser bare noen av alle de slagene mamma baker, mens minstemann på 2 er altetende. Da det er noen jeksler på gang i den lille munnen passet jeg på å lage noen skorper her om dagen slik at det blir litt å gnage på for såre gummer.
 Fant oppskriften hos Bakverk och Fikastunder en blogg jeg leser mye. Skorpene stod til forventningene de, og du trenger slettes ikke ha såre gummer for å sette til livs store antall av disse. Farlig gode og avhengighetsskapene, perfekte til å dyppe i tekoppen. Om du vil prøve trenger du følgende;

                    2egg                  /                    2 huevos
               2dl sukker              /                 2dl de azucar
                80g smør              /            80 g de mantequilla
                  5dl mel                /                 5dl de harina
            2ts bakepulver           /  2 chucaraditas de levadura royale
               2dl kokos              /                   2dl de coco
     100g sjokoladeknapper   /    100g de perlitas de chocolate

Sett ovnen din på 200 grader.Begynn med å smelte smøret og la det avkjøles. Bland alt det tørre i en bolle, det vil si mel , kokos og bakepulver. Rør så sammen eggene og sukkeret til det blir porøst og luftig.
Ha i det smeltede smøret ,deretter rører du forsiktig inn melblandingen. Når deigen din har blitt fast trykker du inn sjokoladeknappene. 
Del så deigen din i tre like deler og rull dem ut til tre like lange lengder, de skal være ca.2 cm tykke. Lengdene legges på ett bakebrett og stekes så på 200grader, midt i ovnen i 15-18 minutter, lengdene har en gyllen farge og begynner å brunes i kantene når de er ferdige.
 Ta så lengdene ut av ovnen og senk temperaturen til 75 grader, skjær lengdene i passe store biter og sett bakeplaten, med de nå oppdelte kjeksene ,tilbake i ovnen med ovnsdøra på gløtt. Sett en sleiv eller noe i mellom slik at den ikke lukker seg helt.
 La kjeksene stå inne i ytterligere 2 timer til de har blitt sprøe og harde skorper. Kok te , tenn stearinslys finn frem en god bok og dypp ivei.
 Nydelig , det lover jeg. Kjeksene holder seg godt i flere uker i en tett kakeboks, men jeg tviler på at de varer lengre enn ett par dager.
                                           Ha en fin bakedag !

No hay comentarios:

Publicar un comentario