domingo, 10 de febrero de 2013

Enkel Valentinesdessert

Litt god dessert kan man unne seg på Valentines dagen synes jeg. Denne skogsbærmoussen er lett å lage og smaker veldig godt. Holder seg fint ett par dager i kjøleskapet så den kan lages i god tid i forveien slik at også den som serverer maten kan få tid til å nyte.
Kan fint serveres til andre annledninger også, bare å bytte ut pynten litt ,så passer denne til det meste. Om du vil prøve trenger du følgende;

    200g blandede skogsbær   /     200g de frutas del bosque
               4 gelatinblad              /         4 hojas de gelatina
                   2dl fløte                  /               2 dl de nata
        100g philadelfia ost        /    100g de queso de philadelfia
                 1dl melis                 /          1dl de azucar glace


Først legger du gelatinbladene dine i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Deretter begynner du med å ha halvparten av bærene dine i en kjele, du kan bruke ferske eller frosne bær, eller en blanding av de to, det spiller ingen rolle. Bruk de bærene du liker eller har tilgjengelig, jeg brukte blåbær, bringebær og bjørnebær denne gangen. Varm opp bærene og knus den samtidig litt med en gaffel slik at du får litt væske i kjelen. Klem så vannet ut av gelatinbladene dine og ha dem opp i kjelen, rør godt om til gelatinen har smeltet. Deretter tar du kjelen av varmen og lar blandingen avkjløles litt.
I mellomtiden blander du resten av bærene dine sammen med melisen og philadelfiaosten. Det samme gjelder her, knus bærene dine litt med en gaffel og rør det hele godt sammen.
Bland sammen osteblandingen, med blandingen fra kjelen din. Pisk så kremfløten din til krem og vend den forsiktig inn i osteblandingen din. 
 Ha i porsjonsglass og sett i kjøleskapet til den har stivnet. Jeg pleier å pynte med litt krem og friske bær, det ble også noen sukkerpasta hjerter i annledning Valentines denne gangen.
 Hvor mange porsjoner du får kommer ann på størrelsen på porsjonsskålene dine, men det skulle fint holde til minst 6 riklige porsjoner. Dette er en frisk og god dessert og passer fint å servere etter en mektig hovedrett.
Håper dere har en riktig fin morsdag der hjemme i gamlelandet alle mammaer som leser bloggen. Hilser masse til min mamma, som også er verdens beste. Selv må jeg vente til mai før spanjolene finner det for godt å feire morsdagen.
                  Ha en fin fastelavens søndag og morsdag videre!

2 comentarios:

  1. Takk for det Nina ,og så utrolig fine bilder du tar. Hadde jeg bodd i norge skulle du fått fotografert trollungene mine Ha en fin dag

    ResponderEliminar