viernes, 16 de diciembre de 2011

Femte slag - Brune pinner

Brune pinner hører til i min jul og er alltid blandt de syv slag som blir bakt til jul. Har bakt dem så lenge jeg kan huske og også denne oppskriften har jeg fra skolekjøkkenet.Dessuten er de veldig enkle å lage.
Om du som meg vil ha Brune Pinner blandt dine syv slag trenger du følgende;

         200g smør          /            200g de mantequilla
       200g sukker         /                 200g de azucar
           1 egg                /                        1 huevo
     1 ss lys sirup          /        1 chucara de sirope claro
        1ts kanel             /           1 chucaradita de canela
  1 ts vaniljesukker     /    1 chucaradita de azucar vanillado
       1ts natron            /             1 chucaradita de natron
        300g mel           /                     300g de harina
       perlesukker        /                     azucar de perla
         mandler            /                         almendras

Begynn med å røre de romtemperertet smøret ditt og sukkeret hvitt. Separer eggplommen fra eggehviten og ha eggeplommen i smørblandingen din, spar eggehviten til pensling.Deretter er det bare å ha i resten av ingerdiensene og la maskinen din gå til du får en fast deig.
Det kan hende at du må kna den sammen med hendene får å få det hele godt samlet. Deretter legger du bakepapir på to bakeplater. Del deigen din inn i 4 like store deler. Trykk ut to deler på hver bakeplate, bruk helt enkelt fingrene dine , og form dem til du to lange pølser . Deretter pensler du med eggehviten, strø på perlesukker og litt hakkede mandler. Så stekes de Brune pinnene midt i ovnen ved 175 grader , i ca. 10 minutter, til de blir lett gyldne.
 La kakene hvile litt på bakeplaten etter at du har tatt dem ut av ovnen, bruk så en skarp kniv og skjær dem opp i pinner mens de ennå er myke. La de avkjøles helt på platen før du lagrer dem i en tett boks. Dette er en ganske stor porsjon, jeg fikk fylt opp den største kakeboksen min , så det blir en del. Da gjenstår det bare å nyte godsakene.
                                                  Ha en fin førjulsdag videre!

4 comentarios:

  1. Hei jeg er en utvekslingselev i Thailand og brune snipper/pinner er ogsaa et av de viktige sortene for meg i jula.
    Takk for denne oppskriften. Ser veldig lovende ut. Jeg skal dra til supermarkedet for aa kjoepe ingredienser naa, saa faar vi se hvordan det blir.

    ResponderEliminar
  2. Det hørtes spennende ut, håper du finner alle ingrediensen i Thailand, det kan være en utfordring her i spania noen ganger. Lykke til med bakingen og fortell meg gjerne hvordan det gikk, God jul

    ResponderEliminar
  3. tusen takk for en god oppskrift,
    lage en porsjon i går

    ha en fin adventstid

    ResponderEliminar
  4. Åå så gøy å høre Miriam Fint å kunne hjelpe med oppskrift

    ResponderEliminar