sábado, 10 de diciembre de 2011

Tredje slag - Berlinerkranser

Berlinerkranser er kanskje min favorittjulekake, elsker smaken og knasingen av perlesukkeret når de nytes sammen med en god varm kopp te. Berlinerkranser hører julen og de syv slag til.
Oppskriften har jeg hatt siden ungdomsskolens skolekjøkken og den fungerer hver eneste gang. Her kommer den om du vil prøve;

                   4 egg                           /              4 huevos
             125g sukker                     /          125g de azucar
                300g mel                       /           300g de harina
  250g romtemperert smør          /         250g de mantequilla
              perlesukker                     /          azucar de perlas

Begynn med å hardkoke to av eggene. Deretter tar du ut de hardkokte eggeplommene. Separer deretter eggeplommene og eggehvitene fra de to ukokte eggene, ta vare på eggehvitene til pensling senere.
 Ha sukker og de fire eggeplommene , to kokte og to rå,i mikseren og visp til du får en tykk eggedosis. Så tilsetter du smøret og melet vekselvis, det er viktig at smøret har romtemperatur slik at det er mykt nok til å vispes godt inn. Visp til du får en fast deig , om den blir for klissete tilsetter du bare litt ekstra mel. Sett så deigen din kjølig ett par timer,da blir det lettere å trille den ut, for deigen er ganske så myk i seg selv.
 Trill så deigen til tynne pølser, på ett melet bakebord, og form så små kranser. Deretter pensler du Berlinerkransene dine med eggehvite og dypper dem i perlesukker. Berlinerkransene stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter eller til de blir lyst gylne. Dette er en oppskrift som gir en ganske stor porsjon Berlinerkranser, men det er en godt ting om du vil at de skal vare frem til romjula, for dette er gode saker.
Av denne oppskriften får jeg alltid mellom 40 - 45 berlinerkranser, de bør oppbevares i en boks med lokk og deretter gjenstår det bare å gjøre klar kaffen eller teen og sette seg ned å nyte. Kansje disse blir din julekakefavoritt også.
                                        Ha en vidunderlig lørdag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario