miércoles, 14 de marzo de 2018

Tacorundstykker

I dag byr jeg på kjempegode taco rundstykker her på bloggen,disse er virkelig en vinner og dessuten er de enkle å bake. Nå som påsken og turer i skog og fjell er rett rundt hjørnet kan disse være kjekke å ha i fryseren på lur. Ellers liver disse opp enhver trist matpakke en mandagsmorgen om du foretrekker det. 
De kan fint fryses ned og jeg lover deg at du vil tenke på taco når du spiser disse. Ungene her i huset elsker dem og alle som prøver dem syntes de smaker fortreffelig.Om du vil prøve deg på disse tacorundstykkene trenger du følgende ingredienser til ca 24 rundstykker;

          200g cottage cheese   /          200g de cottage cheese
              150g tortillachips       /               150g de nachos
                5dl varmt vann        /           5dl de aqua caliente
                0,5dl olivenolje         /               0,5dl de aceite 
                    50g gjær              /               50g de levadura
                500g speltmel         /       500g de harina de espelta
                   4ss chiafrø           /        4cda de semillas de chia
               100g jalapeños        /             100g de jalapeños
                   6-7dl mel             /                6-7dl de harina
             ca 100g revet ost       /         ca 100g de queso rallado
                      1 egg                 /                    1 huevo

Begynn med å blande cottage cheesen din med det varme vannet og chiafrøene dine.Dette for at cottage cheesen din skal få romtemperatur. Ha i olivenolje og gjær og la det stå ett par minutter på kjøkkenbenken.
Mens du venter veier du opp 150 g tortillachips og kjører dem i en foodprocessor til du får fint tortillamel som du skal ha i rundstykkene dine.
Neste steg er å sette eltekroken på bakemaskinen din og ha i spelt melet ditt.Mens det eltes inn deler du jalapeñosene dine opp i små biter. Ha deretter jalapeñosen og tortillachipsmelet ditt i bakebollen og elt det godt inn.
Til slutt har du i hvetemelet ditt litt etter litt.Du må se ann melmengden,deigen din skal være litt klissete når den settes til heving men den skal samtidig slippe kanten på bakebollen din når den eltes rundt,så her må du prøve deg litt frem.
Sett så deigen på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbelt størrelse,det tar ca 40 minutter. Neste steg er å dele deigen din i 24 like store deler. Jeg pleier å veie min deig og ca 70g deig gir perfekt størrelse på rundstykkene.
Deigen trilles så til rundstykker som settes på en bakepapirkledt stekeplate før de igjen dekkes til av ett kjøkkenhåndkle og lar de heve til dobbelt størrelse,ca 25-35 minutter. Så pensler du rundstykkene med sammenpisket egg og strør over litt revet ost.
Det spiller ingen rolle hvilken ost du bruker,jeg pleier å bruke opp rester som jeg har i kjøleskapet. Deretter stekes tacorundstykkene midt i ovnen på 225 grader i 12-16 minutter. Følg med på slutten av steketiden når du banker på undersiden av rundstykkene skal du høre en hul lyd ,da er de ferdige.
Så er det bare å fine frem litt godt pålegg og frokost og lunsj er sikret. Disse smaker virkelig kjempegodt. De kan fint fryses ned også om du ønsker det. De piffer som sagt opp enhver kjedelig matpakke.Håper du fikk lyst til å prøve deg jeg lover deg at du ikke kommer til å angre på det,og som sagt supre å ha i fryseren til påsken.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario