miércoles, 7 de marzo de 2018

Chocoflan

Flan er spansk for karamellpudding og choco er en forkortelse for sjokolade ,så i denne kaken får du det beste av to verdner nemlig en nydelig brownie i kombinasjon med en silkemyk karamellpudding. Det smaker fantastisk og kombinasjonen smelter på tunga.Den ser dessuten profesjonell ut ,men jeg kan avsløre at den slett ikke er vanskelig å få til.
Alle som prøver denne ber om oppskriften så det er på høy tid at den blir publisert her inne på bloggen. Den er litt lang men jeg kan love deg at til tross for det så er dette en lettlaget kake. Om du vil prøve deg på en Chocoflan som denne trenger du følgende ingredienser;

Til karamellpudiingen;

                    5 egg                     /                       5 huevos
        400g kondensert melk       /         400g de leche condensada
                *400g melk                /                  *400g de leche
          1 ts vaniljeekstrakt          /          1cdta de extracto de vanilla

Til browniedelen;

                  4 egg                       /                        4 huevos
               3dl sukker                   /                     3dl de azucar
                2dl kakao                   /                     2dl de cacao
                 1dl melk                    /                      1dl de leche
            1ts bakepulver                /           1cdta de levadura Royale
           0,7dl solsikkeolje              /            0,7dl de aceite de girasol
                3,5dl mel                      /                   3,5dl de harina

Til karamellen;

              100g sukker                   /                   100g de azucar
                0,5dl vann                     /                     0,5dl de aqua

Begynn med å lage karamellpudding delen da det er den som skal være på toppen. Ha egg,vaniljeekstrakt og kondensert melk i bakebollen din og pisk det godt sammen.
Ha deretter i melken og pisk videre. *Jeg bruker den 400g boksen som den kondenserte melken kommer i og har melken i den da blir det samme mål.Ha deretter røren over i kakeformen din,du trenger en 24cm form, og sett den på en bakeplate fylt med kokende vann,slik at den står i vannbad.
Sett deretter bakeplaten din midt i ovnen på 220 grader og la den stå i ca 20 minutter til den har stivnet. Det kan være at du trenger noen minutter mindre eller mer så følg med mot slutten av steketiden Mens karamellpuddingen din står i ovnen lager du brownierøren.
Brownierøren er superenkel å lage.Ha egg og sukker i en bolle og pisk det sammen for hånd. Deretter har du i de resterende ingrediensene og rører det hele sammen til en tykk deilig brownierøre.
Når karamellpuddingen din er ferdig stekt tar du den ut av ovnen og vannbadet ,og fordeler brownierøren din jevnt utover karamellpuddingen.
Deretter er det tilbake til ovnen i vannbadet, om det har fordampet mye vann så fyll opp med mere kokende vann slik at vannet i det miste når opp til midten av kakeformen din. Chocoflanen din trenger nå 40-45 minutter i ovnen før den er ferdig.
Når den er ferdig stekt lar du den stå i formen på en rist helt til den er helt kald,det tar fort en time eller to så vær tålmodig, om du tar den ut når den er varm faller den ifra hverandre.Når den har blitt kald snur du den opp ned og den faller ned på fatet av seg selv etter en stund, mulig at du trenger å løsne litt på sidene med en kniv.
Før du skal servere den lager du karamellen til å helle over , eller du kan fint bruke ferdigkjøpt karamellsaus om du vil det.Lager du karamellen selv har du vannet ditt i en stekepanne på medium varme og rører inn sukkeret litt  etter litt og rører jevt til det smelter og karamellen former seg. 
Som sagt denne er det vel verdt å prøve ,smaker himmelsk og dessuten holder den seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager så denne kan du lage klar en stund før den skal serveres. Håper du fikk lyst til å prøve og gjør du det setter jeg pris på tilbakemeldinger om den falt i smak eller ikke.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario