miércoles, 21 de marzo de 2018

Påske;Lettvint yoghurt og ananas ostekake

Påsken er like rundt hjørnet og mange pakker kofferten og drar til fjells eller til varmere strøk,selv skal jeg hjem til gamlelandet på påskeferie og gleder meg veldig til det.Uansett så er det ikke alle som har all verdens matlagingsmuligheter der påskeferien tilbringes så i dag byr jeg på en super påskekake som lages uten ovn.
Denne youghurt og ananas ostekaken er dessuten veldig enkel å lage så her er det bare fordeler.Den smaker også nydelig og passer perfekt som påskegodt hvor du enn måtte tilbringe påskeferien.Den holder seg fint i kjøleskapet en 3-4 dager så denne kan du også bake i god tid før påske om du ønsker det. Om du vil prøve deg på denne nydelige yoghurt og ananas ostekaken trenger du følgende ingredienser;

                 8 anansringer              /                     8 anillas de pina
                 4 gelatinplater             /                     4 hojas de gelatina
                    250ml fløte               /                         250ml de nata
            8 ss kondensert melk      /              8 cda de leche condensada
             375g ananasyoghurt       /                     375g yogur de pina
             2 pakker fingerkjeks        /               2 paquetes de bizcochos

Begynn med å ha væsken som ananasringene ligger i over i en skål.Deretter bløtlegger du så vidt fingerkjeksene dine i væsken.La de ligge i ett sekund slik at de suger opp noe av væsken men ikke la de bli for bløte da faller de ifra hverandre.
Så trenger du en 18cm kakeform.I bunnen legger du 2-3 anansringer i ett pent mønster,husk at dette blir toppen på kaken din senere.Deretter setter du de nå fuktige fingerkjeksene rundt siden på kakeformen,slik du ser på bildet under.
Legg gelatinplatene dine i bløt i kaldt vann.Neste steg er å piske krem av fløten din. Stivpisk fløten før du rører inn den kondenserte melken din. Til slutt rører du inn anansyogurten også,bland det hele godt.
Kok deretter opp ett par spiseskjeer med vann og løst opp de nå bløtlagte gelatinplatene dine i det kokende vannet.Pisk deretter gelatinblandingen din inn også. Til slutt deler du opp resten av ananasen din i små biter og vender de inn i røren.
Fyll så kakeformen din med røren og jevn til toppen av kaken med en slikkepott,husk at det er denne som blir bunnen på kaken din. Sett så kaken i kjøleskap ett par timer eller aller helst til neste dag slik at den rekker å stivne helt.
Når du tar kaken ut av formen skjærer du med en kniv rundt kanten før du snur den opp ned og løsner formen.Jeg pyntet min med noen fargerike spislige påskeegg som jeg hadde liggende men det er helt valgfritt. 
En kake som lages raskt,smaker friskt og godt,ikke trenger ovn og har påskefarge nummer en gul i seg ,det blir perfekt som påskekos.Håper du fikk lyst til å prøve deg og titt gjerne innom snart igjen for det kommer flere påskeoppskrifter fremover.
Ha en fin dag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario