miércoles, 28 de marzo de 2018

Påske; Mango osteiskake

I morgen begynner påsken for alvor for mange med skjærtorsdag og noen deilige fridager som skal nytes. Jeg håper på at vi skal få fint påskevær her hjemme i gamlelandet og at man kan nyte en deilig mango iskake i solveggen. Litt fregner på nesa og ostekake i magen hører liksom påsken til. Jeg kan love deg at denne mango osteiskaken ikke kommer til å skuffe deg,gul og fin til påskemiddagen er den også.
Jeg simpelthen elsker mango og i kombinasjon med is som jeg også elsker og en smak av ostekake så er dette en kake jeg virkelig kan annbefale. Den er bare kjempegod rett og slett. Om du vil prøve deg på denne mango osteiskaken trenger du følgende ingredienser;

                   10 digestivekjeks            /        10 galletas digestive
                          60g smør                 /           60g de mantequilla
                 300g philadelfiaost           /      300g de queso philadelfia
                    250g ricotta ost              /             250g de ricotta
                      190g sukker                 /             190g de azucar
                          3dl fløte                   /                 3dl de nata
               skallet av en appelsin        /         ralladura de una naraja
                      250g mango               /               250g de mango

Begynn med å smelte smøret ditt til det blir mykt og mal Digestivekjeksen din til "digestivemel " i en blender. Deretter rører du smøret sammen med kjeksen og trykker blandingen ut i bunnen på en 20cm kakeform. Kakeformen settes deretter i fryseren.

Neste steg er å skrelle mangoen din om du bruker fersk mango, jeg brukte frossen mango og det går like bra bare du lar den tine før bruk.Ha mangoen din i en blender og kjør den til du får en slikemyk mangopuree.
Deretter er det hele såre enkelt, pisk fløten din til krem og ha deretter philadelfiaost,ricottaosten og sukkeret ditt i bakebollen og pisk det hele godt sammen. Mens det hele piskes river du skallet på en appelsin og har det i osteblandingen din også.
Til slutt rører du inn halvparten av mangopureen din i osteblandingen før du har det hele over kjeksbunnen i kakeformen din.Ha deretter resten av mangopureen på toppen av osteblandingen din,lag en jevn overflate ved hjelp av en slikkepott. Deretter er det bare å sette kaken din i fyseren i ca. 6 timer før den er klar til å nytes.
Jeg pyntet min med noen Anthon Berg små fargede påskeegg sjokolader men det er opp til deg om du vil det eller ikke. Ta mango osteiskaken din ut av fryseren ca 20 minutter før den skal serveres slik at den blir myk nok til å skjære i.
Som sagt en aldeles nydelig osteiskake som smaker friskt og godt,fargen er jo også midt i blinken til høytiden vi er midt inne i nå. Håper du vil prøve deg på denne og skulle ikke denne falle i smak finner du over 45 andre påskeoppskrifter her inne på bloggen. Takk for titten og titt gjerne innom snart igjen for mere påskegodterier.
Ha en fin påske!


No hay comentarios:

Publicar un comentario