lunes, 5 de marzo de 2018

Gulrotkjeks

Tid for litt kjeks her inne på bloggen igjen og denne gangen byr jeg på gulrotkjeks.Veldig gode og litt seige i konsistensen,ikke ett pip fra den yngre garde her i huset om at de inneholdt gulrot,så da ser jeg på det som godkjent.Tantebarnet hevdet hardnakket at det var de beste kjeksen hun hadde spist noen gang ,så denne oppskriften kommer med høye vurderinger.
Slettes ikke vanskelig å bake heller så det er bare å brette opp ermene og sette igang. Om du vil prøve deg på disse gulrotkjeksene trenger du følgende ingredienser;

                      100g smør               /       100g de mantequilla
                       2dl sukker              /              2dl de azucar
                        2ss sirup               /             2cda de sirope
                         3dl mel                 /              3dl de harina
                   1ts bakepulver           /     1cdta de levadura royale
                1dl revne gulrøtter        /      1dl de zanahoria rallada
                       1ss kanel               /             1cda de canela
                1ts kardemomme         /        1cdta de cardamomma

Begynn med å piske smør og sukker hvitt,da det er gjort har du i bakepulver,kanel og kardemomme.Pisk det hele godt sammen.
Ha i melet ditt og sirupen,la skjeen med sirup renne godt av seg,og pisk det inn i deigen.Til slutt har du i de revne gulrøttene,kna inn gulrøttene for hånd eller ved hjelp av en slikkepott.
Del deretter deigen din i tre like store deler og form dem til tre like store lengder på en bakepapirkledt stekeplate.Ikke lag lengdene dine for brede da de siger ut en del under steking.
Deretter steker du lengdene dine på 175 grader ,midt i ovnen, i 10-12 minutter til de begynner å få en gyllen farge.Vær obs på at lengdene dine fortsatt er myke når du tar dem ut av ovnen så la det avkjøles på stekeplaten i ca 5 minutter før du ved hjelp av en skarp kniv skjærer dem opp i pinner.
Neste steg er å koke kaffe og sette seg ned å nyte,jeg lover deg at du ikke kommer til å bli skuffet.Smaken minner definitivt om en smakfull gulrot kake og det smaker alltid godt.Håper du fikk lyst til å bake litt kjeks nå, og skulle ikke disse falle i smak så finner du over 80 andre kjeksoppskrifter her på bloggen.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario