martes, 19 de diciembre de 2017

Safran vinter rullekake

Mere kake med safransmak på bloggen i dag, denne gangen i form av en rullekake som smaker helt nydelig.Den har fått litt vinter og julepynt på seg også ,noe som gjør den perfekt til å servere nå i disse juletider. Den er enkel å bake og holder seg fint i kjøleskapet en dag eller to om du ønsker å ha godsakene klare før julen.
Dessuten rekker den til mange noe som kan være kjekt nå i disse familieselskap tider .Om du vil prøve deg på denne safran vinter rullekaken trenger du følgende ingredienser til selve rullekaken;

                  4 egg               /                 4 huevos
             175g sukker         /             175g de azucar
               1,5dl mel            /             1,5dl de harina
            3ss potetmel          /   3cdtas de harina de patata
         0,5ts bakepulver        /   0,5cdta de levadura royale
            200mg safran         /           200mg de azafran
         bringebærsyltetøy     /    mermelada de frambuesa

Til frostingen;

              100g smør          /         100g de mantequilla
       100g philadelfiaost    /     100g de queso philadelfia
             ca 4dl melis         /       ca 4dl de azucar glace
                 kokos              /                     coco

Begynn med å piske en tykk eggedosis av sukkeret og eggene dine,pisk den lenge slik at den blir ekstra tykk og luftig, jeg lar gjerne maskinen gå i 10 minutter.Vend deretter azafranen inn i eggedosisen.
Sikt deretter potetmel,mel og bakepulver ned i eggedosisen og vend det hele inn med en slikkepott slik at røren beholder luften i seg. Ha deretter røren over på en bakepapirkledt bakeplate og stek rullekaken  midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter.
Når kaken er ferdig stekt, følg med mot slutten av steketiden da går det gjerne veldig raskt,lar du den avkjøles ett minutt eller to før du brer utover ett tykt lag med bringebærsyltetøy.
Deretter er det klart for å rulle sammen kaken din, rull den ifra langsiden forsiktig og bruk bakepapiret til å hjelpe deg. Ett tips om den sitter veldig fast i bakepairet er å ta en klut med kaldt vann og stryke den over bakepapiret,da løsner kaken lettere.Når kaken er rullet sammen legger du skjøten ned og lar den bli kald.I mellomtiden lager du frostingen din.
Ha smøret ditt,som bør holde romtemperatur og philadelfiaosten din i mikseren og bland dem godt sammen. Ha i melis litt etter litt og smak deg frem, frostingen skal ha en myk konsistens og ikke være for søt. Se ann hvor mye melis du tenger.Smør deretter frostingen jevnt utover hele rullekaken.
Strø deretter kokos over kaken slik at det ser ut som snø.Kaken kan nå serveres eller du kan pynte den med litt mere godteri som jeg gjorde.Jeg hadde på noen mini candy canes ,noen tranebær og noen snøflak og vips så har du en festkake verdig en konge.
Som sagt så smaker den helt nydelig også,den milde safransmaken blander seg perfekt med smaken av bringebær.Håper du fikk lyst til å bake litt til jul nå og om du prøver deg på en av mine oppskrifter setter jeg stor pris på tilbakemelding.
Om ikke denne falt i smak så finner du over 100 andre juleoppskrifter under kategorien jul her på bloggen. Nyt førjulstiden og stress ned husk at det kun er du selv som legger press å deg,det har jeg lært mye av.
Ha en fin førjulsdag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario