domingo, 24 de diciembre de 2017

Safran ostekake

Selveste julaften i dag og jeg byr dere på en aldeles fantastisk safranostekake. Du finner allerede en supergod is safran ostekake her på bloggen, men denne er minst like god og verdt en stund på kjøkkenet. Den er dessuten ett blikkfang på bordet og jeg lover deg at alle som prøver den sukker tilfreds av nytelse.
Kankje en ide til å servere som dessert nå i romjulen. Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser til kakebunnen;

         75g pepperkaker           /   75 g de galletas de jenjibre
       100g digestivekjeks        /     100g de galletas digestive
              75g smør                 /           75g de mantequilla

Til selve ostekaken trenger du følgende ingredienser;

            0,5g safran                  /           0,5g de azafran
           1,3dl sukker                  /           1,3dl de azucar
         1ts varmt vann               /       1cdta de aqua caliente
     400 g philadelfiaost           /     400g de queso philadelfia
              1ss mel                     /            1cda de harina
        1ts vaniljesukker              /   1cdta de azucar avanillado
                3 egg                        /              3 huevos

Begynn med å kjøre pepperkakene og digestivekjeksene dine i en foodprocessor til de blir til små smuler. Smelt smøret ditt og bland det hele inn i kjekssmulene. Rør det sammen og trykk deretter ut smulene i bunnen på en 20cm kakeform som er dekket med bakepapir.
Sett den så inn midt i ovnen på 175 grader i 8 minutter. Ta den deretter ut og sett den kaldt slik at den avkjøles.Ha safranen din i en kopp sammen med litt sukker, ha i en teskje varmt vann og støt det hele slik at safranen løses opp.
Ha sukker og philadelfiaosten din i bakebollen din og pisk det godt sammen.Ha i mel og vaniljesukker før du så har i safranblandingen din,hele tiden mens du pisker videre.
Til slutt har du i ett og ett egg og passer på å piske godt mellom hvert egg.Ha så ostefyllet over den nå avkjølte bunnen din og sett safranostekaken inn nederst i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter,kaken er fortsatt litt "skjelven" når den er ferdig stekt, men det er helt normalt.
La så kaken avkjøles i formen på rist før du setter den i kjøleskapet over natten.Den bør få stå såpass lenge i kjøleskapet før du nyter den for at den skal stivne helt.Skjær rundt kanten av formen med en skarp kniv før du tar kaken ut av formen.
Jeg pyntet med litt frisk rips og noen pepperkakesmuler og kan med god samvittighet rapportere at jeg nesten spiste halve kaken selv. Denne er virkelig farlig god og det er lett å la seg friste.Håper du fikk lyst til å prøve deg på denne.
Ha en super julaften i dag og nyt av julefreden som senker seg, det har jeg tenkt å gjøre,vi er nemlig best på jul i norge.Titt gjerne innom snart igjen her på bloggen.
GOD JUL!!

1 comentario: