viernes, 22 de diciembre de 2017

Juletapas; Camenbert røre med nøtter og tranebær

Fredag og selvom vi er midt inne i julestria alle mann så er det tid for å senke skuldrene og sette seg ned med ett glass rødvin og nyte fredagskvelden. Det blir jul uansett og litt slingringsmonn må det være rom for. Denne tapasen er for camembert elskere som meg. Perfekt til rødvin og supergod.

Den er ikke vanskelig å lage heller det tar toppen ti minutter, det eneste du må beregne er ett par timer i kjøleskap for at den skal bli kald.Om du vil prøve deg trenger du følgende til ca 20 tapas;

         0,5dl creme fraiche    /    0,5dl de creme fraiche
          200g camembert       /     200g de camenbert
             20g tranebær         /   20g de arandanos rojos
          30g pistasjnøtter       /         30g de pistachos
              30g mandler         /        30g de almendras
         30g cashewnøtter     /         30g de anacardos
         80g philadelfiaost     /     80g de queso philadelfia
                Ritz kjeks           /              galletas Ritz

Begynn med å kle en brødform med plastfolie. Deretter har du creme fraichen din i en kjele sammen med Camembertosten din. Riv av det harde "skallet" på osten før du har det i kjelen.

Sett ovnen på middels varme og rør konstant til osten har smeltet og løst seg opp.I en food processor har du alle nøttene dine samt tranebærene og Philadelfiaosten.
 

Når Camembert osten har smeltet har du den over i foodprocessoren og kjører det hele på full styrke i ett minutt eller to til alt er godt blandet.Ha deretter blandingen din over i brødformen og sett den kaldt i kjøleskapet i ett par timer.

Når den har avkjølt seg og stivnet tar du den ut av formen ved hjelp av plastfolien og skjærer den opp i små firkanter som du legger på Ritz kjeksen din,pynt gjerne med friske tranebær om du ønsker det,så er tapasen din klar til å serveres.

Som sagt kjempegod og med en hærlig krønsj i nøttene vel verdt å prøve seg på og rødvin som tilbehør er nesten ett must.Håper du fikk lyst på tapas nå før all julematen.Jeg nyter fredagskvelden i gamlelandet og gleder meg stort til lille julaften i morgen,da blir det også godsaker på bloggen så titt gjerne innom.
Ha en fin bitte lille julaften!

No hay comentarios:

Publicar un comentario