domingo, 17 de diciembre de 2017

Safrakake

Jeg har fått dilla på safransmak så det kommer nok bloggen til å bære litt preg av fremover, men safran er jo ett krydder som hører julen til så det gjør ingen verdens ting. Først ut er denne kjempemyke og veldig gode safranskaken som er enkel å bake og smaker himmelsk.
Den kan fint fryses ned også,da uten glasur,slik at du har en kake i bakhånd om du skulle få gjester i julen.Orginaloppskriften fant jeg på bloggen Søta saker.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser;

           150g smør          /    150g de mantequilla
           1,5dl melk          /         1,5dl de leche
          0,5g safran         /            0,5g safran
               2 egg             /               2huevos 
           3dl sukker          /          3dl de azucar
           4,5dl mel          /          4,5dl de harina
        2ts bakepulver     /  2cdtas de levadura royale

Til glasuren trenger du følgende;

           75g smør         /          75g de mantequilla
           1ss fløte          /             1cdta de nata
          0,5g safran        /           0,5g de azafran
          3,5dl melis        /       3,5dl de azucar glace
              kokos           /                    coco
         julestrøssel       /           fideos de navidad
  
Begynn med å sette ovnen din på 175 grader, deretter legger du bakepapir i en 15x20cm langpanne. Smelt smøret og bland det med melken din.Ha deretter i safran i melken og la det bli lunkent.
Pisk egg og sukker sammen, ha i mel og bakepulver litt etter litt før du til slutt har i smør og melkeblandingen din.Pisk det hele til en jevn røre.Ha den så over i langpannen og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut.Mens kaken avkjøles lager du glasuren.
Smelt smøret og la det stå og bli lunkent, når det har avkjølt seg litt rører du inn safranen og fløten.La det bli enda litt kaldere før du rører inn melisen.Spre deretter glasuren jevt utover kaken med en slikkepott når kaken er avkjølt. Jeg strødde litt kokos og litt julestrøssel på toppen for litt ekstra svung, men det er helt valgfritt.
Del kaken opp i ruter når den skal serveres og bare gjør deg klar til å nyte,den har en utsøkt mild safransmak og faller garantert i smak hos både liten og stor. En ny favoritt her i huset.Håper du prøver deg på denne under årets julebakst.
Ha en super førjulsdag videre!
No hay comentarios:

Publicar un comentario