viernes, 29 de diciembre de 2017

Juletapas; Druer i snøball

Fredag,romjul og kaldt vær ute hva passer vel bedre da en en deilig tapas og ett glass rødvin. Det frister kanskje med noe annet enn julemat i dag etter alle julens festligheter og da vil jeg annbefale deg denne nydlige tapasen. Den er lett og lage og smaker deilig friskt. 
Du trenger ikke mer enn 3 ingredienser og noen tannpirkere heller og det kan vel friste de aller fleste etter julens mange timer på kjøkkenet tenker jeg. Om du vil prøve deg på druer i snøball trenger du følgende ingredienser;

           blå store druer       /      uvas moradas
            philadelfiaost        /    queso philadelfia
             pistasjnøtter        /         pistachoes
             tannpirkere         /             palillos

Jeg skriver ikke noen eksakte mål i denne oppskriften for her må du føle deg frem litt. Av en stor blå drue blir det en tapas ,så da kan du jo beregne etter anntall druer.
Vask druene godt og kjør pistasjnøttene dine i en foodprocessor slik at de blir malt til fint grønt pulver.Deretter kommer den klissete delen, ta litt filadelfiaost i hånda og pakk den runt druen din. Rull den så til kuleform.
Som sagt litt klissete med verdt det når du prøver det ferdige resultatet. Så gjennstår det bare å rulle snøballen din i de malte pistasjnøttene og tre i en tannpirker før de er klare til å nytes.
Disse kan fint lages på forhånd dersom du skal ha gjester, de holder seg fint ett par timer i kjøleskapet.Som sagt frisk og godt i smaken er denne tapasen her og den bør definitivt nytes med ett glass rødvin om du liker det.
Håper du har hatt tid til å nyte julen og slappe av,nå er det nyttårsaften som står for døren og jeg kikker nok innom her på årets siste dag også,så titt gjerne innom snart igjen. Håper du ble fristet til å prøve deg på en drue i snøball.
Ha en super romjul videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario