martes, 12 de diciembre de 2017

Matcha te hjertekjeks

Hei igjen ble ett lite opphold i julebloggingen ,det var ikke meningen men kaker til 130 personer i ett bryllup skulle bakes, så da strakk tiden rett og slett ikke til. Men i dag er jeg tilbake med en supergod kjeks i julens ubestridte vinnerfarger,nemlig rødt og grønt. Disse smaker supert av matcha te og smelter i munnen. 

Virkelig en julekjeks det kan være verdt å prøve seg på i år om du vil ha noen nye slag i kakeboksen. Og om du er en matcha te fan som meg så faller garantert disse i smak. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til ca 25 hjertekjeks;

             3,5dl mel             /        3,5dl de harina
    2ss matcha te pulver   /      2cda de matcha te
             0,5ts salt             /         0,5cdta de sal
            200g smør           /     200g de mantequilla
             60g melis           /      60g de azucar glace
          rød sjokolade         /         chocolate rojo

Begynn med å ha melet,salt og matcha teen din i en bolle.I bakebollen din har du det romtempererte smøret og melisen din som du deretter pisker hvitt.
Når smøret og melisen din har fått en fluffy konsistens har du i melblandingen din litt etter litt, det ser ut som om det blir en altfor tørr deig men bare pisk videre så absorberer smøret melet etterhvert.
Når du har fått en fast deig ruller du den til en pølse og pakker den inn i plastfolie og legger den i fryseren i ca 20-30 minutter. Del den deretter opp i tre deler og kjevl ut en og en del mellom bakepapir på ett melet bakebord.Trykk ut hjertene og legg dem på ett bakepapirkledt stekebrett.
De kan ligge ganske tett i tett da de ikke siver ut noe særlig under stekingen. Stek dem deretter midt i ovnen på 165 grader i 13-15 minutter. Følg med mot slutten av steketiden slik at de ikke får brune stekekanter. Kjeksen er fortsatt myk når den tas ut av ovnen så la de avkjøles på stekebrettet.Disse smaker utmerket som de er men blir enda litt bedre om halve delen dyppes i sjokolade.
Jeg brukte rød sjokolade for julestemningens skyld men om du ikke har det går det like fint med mørk sjokolade,det gir en fin kontrast til te smaken på kjeksen.Smelt sjokoladen din over vannbad eller i en sjokoladesmelter og dypp den ene halvdelen av hjertekjeksen din i den smeltede sjokoladen.Legg dem på bakepapir til de tørker og deretter er kjeksen klare til å nytes.Håper du fikk lyst til å bake til jul nå.


Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario