miércoles, 27 de diciembre de 2017

Risengrynsgrøt kake

Da var julaften vel overstått for de fleste og jeg er tilbake her igjen med noen flere oppskrifter før 2017 er over.I dag en supergod risengrynsgrøt kake som er kjekk å bake om du skulle ha grøtrester over etter julefeiringa. Smaker deilig av kanel og riskrem og så er det alltid kjekt å bli kvitt litt restemat uten å måtte kaste det i søpla.
Om du vil prøve deg på denne trenger du en 20cm kakeform som du legger bakepapir i,deretter trenger du følgende ingredienser til kakebunnen:

          100g pepperkaker     /    100g de galletas de jenjibre
             100g digestive       /         100g galletas digestive
                70g smør            /             70g de mantequilla
               1,5ts kanel           /              1,5cdta de canela

Til selve kakefyllet trenger du:

        600g risengrynsgrøt    /          600g de arroz con leche
                200g fløte           /                  200g de nata
               2 eggehviter         /               2 claras de huevo
                 4ss melis            /            4cda de azucar glace
              7 gelatinblad           /             7hojas de gelatina
                 50g melk              /                 50g de leche
              3-6ss sukker          /               3-6cda de azucar

Begynn med å lage kakebunnen din, kjør pepperkaker og digestivekjeks i en foodprocessor til du får fine smuler.Ha så i kanel og til slutt har du i smøret ditt som du har smeltet på forhånd,rør det sammen til en deig som du trykker ut i bunnen på kakeformen din.Sett deretter bunnen kaldt i kjøleskap.

Begynn med å kjøre risengrynsgrøten din i til en klumpefri blanding ved hjelp av en stavmikser. Kjør på full styrke til alle riskornene er oppløste.
Ha så kremfløten din i en bolle og pisk den stiv ,ha i 4 spiseskjeer med melis mens du pisker kremen din.I en annen bolle stivpisker du de 2 eggehvitene dine sammen med 3-6 spiseskjeer sukker.Neste steg er å legge gelatinbladene i kaldt vann i ca 5 minutter. Varm deretter opp melken din, klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den nå varme melken.
Rør til de løser seg opp.Ha deretter gelatinblandingen din i den triturerte risengrynsgrøten. Vend deretter inn den stivpikede kremen før du til slutt vender inn de stivpiskede eggehvitene.
Sett deretter risengrynsgrøt kaka kaldt i kjøleskapet ett par timer til den stivner. Skjær rundt kanten på kakeformen før du tar den ut av formen.
Jeg pyntet med noen hjerter i kanel men det holder lenge å bare strø kanel over toppen. Smaker deilig av risengrynsgrøt og den slo veldig godt ann hos mitt testpanel.Det er jo også absolutt en fordel at man får brukt opp litt restemat.
Håper du fikk lyst til å prøve deg på dennne og gjør du det så hører jeg gjerne ifra deg.Nyt romjulen og titt gjerne innom her igjen snart det kommer fortsatt noen juleoppskrifter.
Ha en fin romjul videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario