miércoles, 13 de diciembre de 2017

Pepperkakepinner

Mere julebakst her inne i dag ,denne gangen pepperkakeversjonen av brune pinner,disse er supergode og veldig enkle å bake og hvem kan vel motstå pepperkakesmaken i disse juletider,ihvertfall ikke meg. Nok en småkake du kan ha i en av kakeboksene dine slik at du får litt variasjon i de syv slagene.
Det tar ikke lange tiden og det fine er jo at de ikke trenger å kjevles ut som vanlige pepperkaker og da sparer man tid i julens tidsklemme.Om du vil prøve deg på ca 36 pepperkakepinner trenger du følgende ingredienser;

              200g smør               /        200g de mantequilla
               2dl sukker               /              2dl de azucar
         2ts vaniljesukker          /    2cdtas de azucar avanillado
            1ts bikarbonat           /        1cdta de bicarbonato
              4ss lys sirup            /              4cda de sirope
                4,5dl mel              /               4,5dl de harina
    2ss pepperkakekrydder   /     2cda de especies pepperkake

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader og legg bakepapir på en stekeplate.Pisk deretter sukker og det romtempererte smøret ditt hvitt.Ha så i sirupen din samt vaniljesukker og bikarbonat,og pisk det hele godt sammen. 
Ha deretter i pepperkakekrydderet før du til slutt har i melet ditt litt etter litt. Deigen blir ganske så seig så når den er godt blandet stopper du bakemaskinen din og skarper den sammen med en slikkepott.
Deretter deler du deigen din i 3 like store deler som du former til pølser.Legg pølsene med god avstand,de siger ut under stekingen, på stekeplaten og platt dem ut med fingrene til de er ca 1 cm høye og 2 cm brede.
Jeg valgte å dekorere to av lengdene mine med litt julestrøssel for ekstra julestemning, men det er helt valgfritt og pepperkakepinnene smaker like godt uten julestrøssel, det er bare bakenerden i meg som slår til noen ganger😉Om du bruker julestrøssel så trykk det litt ned i deigen.
Stek deretter pepperkakepinnene midt i ovnen på 175 grader i 15-18 minutter, se ann på steketiden husk at den varierer ifra ovn til ovn og da spesielt med småkaker. Når pepperkakepinnene er ferdig stekt er det fortsatt myke så la de ligge på bakeplaten i ca 5 minutter før du skjærer dem opp i pinner med en skarp kniv.
Så er det bare å nyte duften av pepperkaker som har spredd seg i huset og koke seg en deilig kopp te eller kaffe og ta en pause ifra julestria og nyte julebaksten. De smaker som sagt fortreffelig og jeg har allerde måttet gjemme kakeboksen her i huset.
Oppbevares i en tett kakeboks som plutselig er tom. Håper du fikk lyst til å bake til jul nå og falt ikke disse i smak finner du over 100 andre juleoppskrifter under kategorien jul her på bloggen. Takk for titten og håper du snar tar en tur innom her igjen for flere spennede juleoppskrifter.
Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario