viernes, 18 de agosto de 2017

Tapas;Fylte småpoteter

Fredag og over halve august har allerede flydd forbi,her i Spania nyter vi ennå av ferie,det er rett og slett for varmt til å gå på skolen men hjemme i Norge er vel de fleste tilbake til rutinene vil jeg tro.Vel rutinene her på bloggen kjenner dere jo nå fredag = tapas og slik blir det også i dag. Nydelige fylte småpoteter som smaker alldeles fortreffelig sammen med ett glass rødvin eller øl om du foretrekker det.
Disse kan fint brukes som tilbehør til grillmat også, om august skulle by på noen varme sommerkvelder med grilling. Som tapas er de helt perfekte. Til 14 tapas trenger du følgende ingredienser;

             7 små poteter                 /            7 patatas pequenos
           12 grønne oliven              /            12 aceitunas verdes
     100g hermetisert paprika       /      100g de pimiento de piquillo
          150g tunfisk i vann            /                  150g de atun
            1 hardkokt egg                /                 1 huevo cocido
            6-8ss majones                /            6-8 cda de mayonesa
              1ss ketchup                  /                 1cda de ketchup
       1ts grov dijon sennep          /           1cdta de mostaza Dijon
                     salt                         /                           sal
                   pepper                       /                     pimienta

Begynn med å vaske potetene dine godt,deretter koker du dem i lettsaltet vann i ca 15 minutter til de er møre med likevel faste.Jeg brukte Asterix poteter ,disse blir møre men ikke melne og holder fint på formen etter koking.Dessuten var det lett å finne små poteter av denne sorten.La potetene avkjøles helt.Del så potetene dine i to på langs.
Bruk deretter en teskje til å fjerne innmaten fra potetene dine,la det bli igjen litt potet på skallet slik at du får potetbåter. Ha innmaten fra potetene i en bollen sammen med tunfisken,majonesen,ketchupen og den grove sennepen.Bland det hele godt sammen og la det stå og trekke til seg smak en liten stund.
I mellomtiden deler du opp olivenene,det hardkokte egget og den hermeriserte paprikaen din i små biter. Jeg vet ikke hvor lett det er å få tak i hermetisert paprika hjemme,skulle det vise seg å være vanskelig så kutt det ut eller bruk fersk rød paprika istedet men da bare 50 gram.
Så har du resten av ingrediensene i den samme bollen og rører det hele sammen med en spiseskje for hånd. Smak til med salt og pepper.
Deretter fyller du godt med tunfiskrøren din i potetbåtene dine,sett dem kaldt frem til de skal serveres,jeg syntes de smaker absolutt best kalde. Potetbåtene er rike på smak og er akkurat passe store munnfuller. Helt nydelig sommertapas.
Strø gjerne over litt tørket persille før servering og gled deg til en nydelig og frisk tapas. Denne er enkel å lage og går fort som bare det når potetene dine er kalde. Ikke fall for fristelsen å dele potetene dine mens de fremdeles er varme da løsner skallet og det er ikke helt lett å få laget pene potetbåter.
Håper du fikk lyst på tapas nå og jaggu kan ikke poteten brukes til det også,det er vel ikke for ingenting at de sier at den kan brukes til alt.Håper vi ses her inne på bloggen snart igjen.
Ha en fin fredag!

2 comentarios:

 1. Dette ser kjempegodt ut og må prøves!
  Nå har jeg fulgt bloggen din lenge og det er å mye godt du kommer med. Takk for at du deler så mange gode oppskrifter!
  ha en fin helg
  Hilsen Turid

  ResponderEliminar
 2. Tusen takk for det Turid😊😊you made my day Fortsett å titte innom og ha en super uke

  ResponderEliminar