miércoles, 9 de agosto de 2017

Sjokodoodels kjeks

August måned og skoleferien går mot slutten men forhåpentligvis har vi noen fine sommerdager foran oss noen uker til,og noe som alltid er kjekt å ha i strandbaggen eller tursekken er kjeks. Disse sjokodoodels kjeksene smaker nydelig ,er lette å bake og er noe som alle mann liker.Perfekte å bake nå på tampen av sommeren.
Kjeks er en takknemlig ting å bake også,det går relativt kjapt og du får mange utav deigen din og de holder seg fint i en boks med lokk i ca 3 ukers tid.Om du vil prøve deg på disse sjokodoodelsene så trenger du følgende ingredienser til ca 30 stykker;

               120g smør                /         120g de mantequilla
              120g sukker              /             120g de azucar
         1ts vaniljeekstrakt          /     1cdta de extacto de vanilla
                  1 egg                     /                 1 huevo
          1/2ts muskattnøtt           /    1/2cdta de nuez moscada
           1/2ts bakepulver           /     1/2cdta de levadura royale
               1 klype salt               /              1 pincho de sal
                 160g mel                /              160g de harina
                40g kakao                /               40g de cacao

Til å rulle kjeksen i før steking;

                3ss sukker                /             3cda de azucar
                 2ts kanel                  /            2 cdta de canela

Begynn med å piske smøret og sukkeret ditt hvitt.Ha deretter i egget ditt og pisk videre til det er godt pisket inn.
Ha i vaniljeekstrakt,en klype salt,muskattnøtt,bakepulver og kakao,pisk hele tiden underveis.Til slutt har du i melet ditt og pisker videre til du får en fast,kremet men litt seig deig.Trykk den sammen med en slikkepott slik at du får med all deig.
Bland så sammen sukker og kanel i en skål .Trill kuler av deigen din,jeg veide mine kuler og brukte 20 gram deig til hver kjeks,og rull kulene i skålen med sukker og kanel blandingen før du legger dem over på ett bakepapirkledt stekebrett.
La det være litt god avstand mellom kulene dine på stekebrettet da de flyter ut under steking.Sjokodoodelsene stekes så midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter.Følg med mot slutten av steketiden slik at de ikke blir brent,husk at hver enkelt ovn steker forskjellig.
Kjeksene er fortsatt myke når de tas ut av ovnen så la de avkjøles på stekeplaten i ca 5 minutter før du flytter dem over på rist til de er helt avkjølte. Som sagt smaker nydelig,og kombinasjonen med sjokolade og kanel er genial.
Nydelig med en litt crispy overflate også som man får når man ruller dem i sukker og kanel før steking.Nå håper jeg du fikk lyst til å bake litt,og skulle ikke disse kjeksene falle i smak finner du 75 andre kjeksoppskrifter her på bloggen. Prøver du deg blir jeg kjempeglad for tilbakemeldinger,enten via mail eller i kommentarfeltet her inne.
Ha en super dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario