martes, 15 de agosto de 2017

Rødbete brød

Som lovet så får dere nok en oppskrift på ett godt brød til skolestart.Bak i dag og legg i fryseren så er du klar til dyst når det igjen blir tid for smøring av matpakker og hverdag. Dette brødet holder seg kjempefint i fryseren og smaker dessuten nydelig, en ekstra piff på brødet setter den milde nøtteaktige rødbete smaken.Supergodt!
Jeg synes det er noe eget med hjemmebakt brød,og det slår alltid butikk kjøpt brød en høy gang. Om du fikk lyst til å prøve deg på dette halvgrove rødbetebrødet så trenger du følgende ingredienser;

                25g gjær                     /        25g de levadura
            100g rødbeter                  /    100g de remolacha
                 1ts salt                       /          1cdta de sal
              3ss chiafrø                    /   3cda de semilla de chia
                3dl linfrø                     /     3dl de semillas de lino
                2dl melk                     /            2dl de leche
                3dl vann                     /            3dl de aqua
         7dl grovbakstmel              /      7dl de harina integral
         ca 3 dl hvetemel               /         ca 3dl de harina

Begynn med å blande melken og vannet ditt og varm det opp til ca 40 grader.Ha det så i en bakebolle og rør inn salt, chiafrø og linfrø .La dette stå på kjøkkenbenken i ca 10 minutter slik at chiafrøene rekker å trekke til seg litt væske.
I mellomtiden tar du rødbeten din og kjører den til en grøtaktig røre i en foodprocessor.Når frøene har trukket til seg litt væske har du i gjæren i bakebollen og grovbakstmelet ditt litt etter litt mens du elter på medium hastighet.
Når du har hatt i alt grovbakstmelet ditt har du i rødbete mosen din. Deigen din får nå en fantastisk rosa farge og den blir veldig klissete. Ha deretter i hvetemel til deigen slipper bollekanten din og er fast og fin.Ha den så over i en brødform som du på forhånd har smurt godt med olivenolje og sett den under ett kjøkkenhåndkle til heving i en time. 
Når brødet er ferdig hevet,pensler du det med litt vann og strør over litt chiafrø før du steker brødet midt i ovnen på 240 grader i 40-45 minutter.Bruk en bakepinne og stikk den inn i brødet mot slutten av steketiden,den skal komme tørr ut igjen,da er brødet ditt ferdig.
Ta brødet ut av formen når det er ferdig stekt,ellers danner det seg lett fuktighet i formen og brødet blir vått på undersiden,og la det avkjøles på rist.Du blir belønnet med ett saftig og velsmakende brød med en sprø skorpe.
Jeg pleier å skjære det opp i skiver og fryse det ned slik har jeg alltid ferskt brød klart til matpakker og kveldsmat. Brødet holder seg fint i ett par dager på kjøkkenbenken i plast også. Som sagt godt på smak og rødbete smaken er tilstede men den er ikke overveldende.Håper du fikk lyst til å bake brød nå.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario