lunes, 7 de agosto de 2017

Bringebær og aprikos langpannekake

Jeg har fått rapporter hjemmefra om at det fortsatt er bringebær i skogen så i den annledning får dere oppskriften på en aldeles nydelig bringebær og aprikos langpannekake som smaker himmelsk. Den er absolutt verdt en skogstur for å plukke litt bringebær,dessuten får man jo litt ekstra trim på skogstur,så da kan man nyte kaken med god samvitiighet etterpå😉
Om du vil prøve deg på denne herligheten trenger du følgende ingredienser;

        350g smør             /        350g de mantequilla
        4dl sukker             /               4dl de azucar
            6 egg                 /                 6 huevos
           5dl mel                /              5dl de harina
    4ts vaniljesukker        /    4cdta de azucar avanillado
     4ts bakepulver          /     4cdtas de levadura royale
       4 aprikoser              /             4 albaricoques
    350g bringebær          /        350g de frambuesas
        mandelflak             /        almendras laminadas

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader og dekk en 32x22cm langpanne med bakepapir. Deretter har du smøret ,pass på at det er romtemperert,og sukkeret ditt i bakebollen og visper det hvitt.Pisk deretter inn ett og ett egg.
Bland sammen mel,bakepulver og vaniljesukker i en bolle og ha det i smørblandingen din litt etter litt,pisk videre på lav hastighet til alt melet er godt blandet inn og du har en tykk og kremete røre.
Deretter deler du opp aprikosene dine i små biter og skyller og rengjør bringebærene dine godt. Om du ikke skulle finne bringebær i skogen går det like fint med frosne,og om du ikke er like heldig som meg å har ferske aprikoser tilgjengelig i butikken kan du fint bruke hermetiserte.
Ha deretter røren over i langpannen og fordel bringebær og de oppdelte aprikosene utover ,du kan godt trykke noen biter litt ned i røren. Strø deretter godt med mandelflak over kaken, før du steker den midt i ovnen i 40-50 minutter på 175 grader.
Bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut. Når kaken er ferdig stekt ta den ut av ovnen og opp av langpannen over på rist slik at den avkjøles. Bruk bakepapiret til å løfte den over på risten.
Når kaken er avkjølt trenger du en skarp kniv, skjær så kaken opp i passelige ruter og gjør deg klar til å nyte, for dette er virkelig en innertier av en kake.Mannen i huset påstår at han kunne levd på denne ene og alene og det er jo ett godt skussmål.
Jeg strør gjerne litt melis over før servering,det setter en ekstra piff på kaken. Dette er en stor langpannekake som gir mellom 24-30 kakebiter alt etter hvor store eller små ruter du skjærer opp. Som sagt så kan jeg ikke får annbefalt denne kaken nok,bare prøv den.
Den er dessuten relativt rask å lage,om den kan fryses kan jeg desverre ikke svare på da det aldri er en eneste bit igjen når jeg baker denne. Den holder seg fint i kjøleskapet 2-3 dager ,det har jeg klart å få testet.Håper du fikk lyst til å bake nå og om du prøver deg på denne blir jeg glad for å høre om du deler min mening om denne kaken,enten her på bloggen eller på instagram.
Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario