lunes, 21 de agosto de 2017

Epleboller med kanelcrumble

Skolene starter opp igjen hjemme i gamlelandet i disse dager,selv nyter vi av noen uker ferie til her i Spania ,det er fortsatt for varmt til å tenke på å gå på skolen.Men sånn til skolestart er det alltid godt med litt gjærbakst enten i matpakka,i fryseren til etter skoletid eller til kveldskos.Disse eplebollene er nydelige og smaker litt annerledes med kanelcrumble på toppen.
Selve gjærdeigen som jeg har brukt er Trines,fra Trines matblogg,den er utrolig god å jobbe med,og du får super luftige boller,så den annbefales på det sterkeste.Om du vil prøve deg på ca 20 stykker av disse eplebollene trenger du følgende ingredienser;

Til bolledeigen;

                  2,5dl melk               /           2,5dl de leche
                   500g mel                /          500g de harina
                   25g gjær                /          25g de levadura
                  75g sukker             /            75g de azucar
           0,5ts kardemomme       /    0,5cdta de cardamomma
                en klype salt             /          un pincho de sal
                   75g smør               /        75g de mantequilla
                     1 egg                    /               1 huevo
                 1 revet eple              /             1 manzana

Til kanelcrumble;

               50g kaldt smør           /         50g de mantequilla
               4ss havregryn             /   4cdas de copos de avena
                    2ss mel                   /         2cdas de harina
                  2ss sukker                 /        2cdas de azucar
                   1ts kanel                  /         1cdta de canela

Begynn med å ha melken din ,som du varmer opp til 37 grader,i en bolle sammen med sukker,salt,kardemomme,gjær og egget ditt.
Sett eltekroken på bakemaskinen din og elt på lav hastighet mens du har i melet ditt litt etter litt.Det kan hende du trenger litt mere eller mindre mel ,det ser du ann på deigen din. Ha også i smøret ditt litt etter litt i deigen.
Mens deigen eltes i maskinen skreller og river du eplet ditt på ett rivjern.Ha det i deigen din også,når du har i eplet vil deigen din bli litt bløt så etterfyll med mel til du har en fast deig som slipper kanten på bollen når du elter.
Sett så deigen tildekket på ett lunt sted til heving i ca 45 minutter ,eller til den har blitt dobbelt så stor.Mens deigen heves lager du ferdig kanelcrumbelen som du skal ha på toppen av bollene dine.Ha alle ingrediensene til kanelcrumbelen i en bolle,pass på at smøret ditt er kjøleskapskaldt,og rør det hele sammen med en gaffel.
Når deigen din er ferdig hevet deler du den i 20 like store deler og triller boller som du setter på en bakepapirkledt bakeplate til etterheving i 30 minutter. Deretter pensler du dem med egg og strør godt med kanelcrumble over hver bolle.
Eplebollene stekes deretter midt i ovnen på 220 grader i 12-15 minutter.Ha de deretter over på rist for avkjøling. Det dufter himmelsk når du steker disse og de smaker også himmelsk nystekte sammen med ett glass kald melk.
Disse er så saftige og gode på smak at du advares om at det er umulig å bare spise en.Supergode og det fine er at de kan fint fryses også,om du skulle få noen igjen da. Håper du fikk lyst til å prøve deg på epleboller nå,du kommer ikke til å angre om du gjør det.
Håper jeg vekket bakelysten hos dere og som alltid setter jeg stor pris på tilbakemeldinger om dere prøver dere på noen av oppskriftene her inne på bloggen. Håper du tar veien forbi her inne snart igjen.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario