lunes, 4 de enero de 2016

Lettvint kanelkake

Godt nytt år alle sammen og velkommen til bloggåret 2016. Håper starten på året har vært fin. Om du fremdeles skulle ha lyst på noe godt til kaffen etter all julekos så får du her oppskriften på en enkel,lettvint og ikke minst god kanelkake, som er lagd på under 40 minutter. Den smaker dessuten kjempegodt og ingrediensene er av de som man pleier å ha i skapet, så en perfekt kake å by på om du skulle få uventede gjester.
Det er dessuten en av disse kakene det blir minimalt med oppvask av å lage, og det er jo alltid en fordel, denne bare røres sammen i kjelen. Orginaloppskriften fant jeg i bladet Hembakat,men den har blitt litt forandret underveis. Om du vil prøve deg på denne kanelkaken trenger du følgende ingredienser;
    
           2,5dl sukker             /             2,5dl de azucar
       1ss vaniljesukker         /     1cda de azucar avanillado
            1klype salt              /             1 pinco de sal
              2ts kanel              /             2cdta de canela
                3 egg                 /                  3 huevos
             1,3dl mel               /             1,3dl de harina
            150g smør             /          150g de mantequilla

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader. Smelt deretter smøret ditt, bruk en mellomstor kjele da du skal røre sammen resten av kaken din i denne. Når smøret har smeltet rører du inn sukker , salt ,vaniljesukker og en teskje kanel. Rør så inn eggene ett etter ett og til slutt har du i melet ditt.
Smør så en ca 23 cm stor form og ha litt mel i bunnen, før du heller over røren i formen. Strø så den siste teskjeen med kanel over kaken og stek den midt i ovnen i 25-30 minutter,se ann steketiden din ,denne kaken kan godt være litt klissete i konsistensen når den serveres det er bare godt.
La kaken avkjøles en stund i formen før du har den over på rist og lar den avkjøles videre der. Jeg kan forøvrig opplyse om at denne smaker nydelig lunken med litt vaniljeis til. Dekorer gjerne kaken med litt melis før servering om du ønsker det, jeg brukte min nye møsterlager og syntes det ble veldig fint.
En kake jeg kan annbefale,raskt å lage og supergod. Håper jeg fikk vekket bakelysten hos deg nå og at du snart kikker innom her på bloggen igjen, nå på nyåret er det snart klart for noen kakeoppdateringer igjen og selvsagt blir det også flere tapas femover.
Ha en fin bakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario