miércoles, 13 de enero de 2016

Havrekjeks med kokos

Etter at julekakene har blitt spist opp er det kanskje på tide å fylle på kakeboksene med noen nye godbiter, om det er saken bør du definitivt prøve deg på disse havrekjeksene med kokos. Smaker himmelsk med en kopp kakao nå som kulda har satt inn i gamlelandet.
 Disse ble fort gitt høyeste karakter av datteren i husen, sønnen likte dem også og mammaen ja hun spiste 5 stykker på rappen sammen med en tekopp så disse kan trygt annbefales. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser;

           100g smør         /      100g de mantequilla
          1,2dl sukker        /         1,2dl de azucar
              1 egg              /               1 huevo
         2dl havregryn       /     2dl de copos de avena
      1/4 ts bikarbonat     /     1/4cdta de bicarbonato
            1dl kokos          /             1dl de coco
            2,5dl mel           /          2,5dl de harina
     litt mørk sjokolade   /           chocolate negro

Det er viktig at smøret du bruker er romtemperert, ha det i bakebollen sammen med resten av ingrediensene untatt melet ditt.
Sett eltekroken på bakemaskinen din og elt det hele sammen til du får en fast deig. Deretter har du i melet ditt litt etter litt,deigen er fortsatt litt klissete og "kornete" når den er ferdig, men den skal likevel gå fint å rulle ut til kuler. 
Sett ovnen din på 175 grader,rull deigen din til kuler og sett dem med litt avstand på ett stekebrett. De flyter ikke så mye utover så de kan stå ganske tett på bakeplaten. Jeg fikk 30 kjeks ut av deigen min, altså 30 kuler.
Deretter stekes havrekjeksen midt i ovnen i ca 15 minutter,de blir bare svakt brune på sidene så følg med mot slutten av steketiden slik at de ikke blir brent. Avkjøl havrekjeksene på rist.
Havrekjeksene kan fint spises slik de er nå,eller om du vil kan du som meg dekorere dem litt,det setter en ekstra piff på smaken også. Smelt litt kokesjokolade i vannbad eller i mikroovnen, deretter ringler du litt av den smeltede sjokoladen over havrekjeksene.
Prikken over ien får du ved å strø over litt kokos før sjokoladen stivner. Som sagt vel verdt en halvtime på kjøkkenet disse små godbitene. De smakte fortreffelig.
Håper starten på året har gått som forventet og at dere vil fortsette å kikke innom her for bakeinspirasjon,jeg blir som alltid veldig glad om du legger igjen en liten kommentar om du prøver noen av oppskriftene eller om det skulle være noe annet.
Ellers er jeg å finne på instagram også, under det samme navnet,om du skulle ha lyst til å følge med meg der.Velkommen tilbake snart.
                                   Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario