miércoles, 20 de enero de 2016

Nutellastjerne

Får stadig rapporter om sprengkulde hjemme i gamlelandet, og hva smaker vel ikke bedre etter en tur ut i kulda enn nybakt gjærbakst. Denne gangen byr jeg på en alldeles nydelig nutellastjerne, både smaken og utseendet er toppen på denne og vel verdt ett forsøk. Det ser kanskje komplisert ut,men stol på meg det er det ikke.
Fyllet i denne stjernen kan du gjerne bytte ut med det du måtte like best, noen forslag;kanelfyll,lemoncurd, alle typer syltetøy, her er det bare fantasien som setter grenser. Jeg tok utgangspunkt i den faste gjærdeigen jeg bruker, oppskriften finner du her på bloggen og den kommer igjen fra utrolig dyktige Trines matblogg. Til to nutellastjerner trenger du en gjærdeig og ett glass med nutella.
 Når deigen din er ferdig hevet deler du den i 6 like store deler. Deretter kjevler du hver del flat,legg så en middagstallerken på den utkjevlede deigen og skjær rundt den slik du ser på bildet.
Du trenger tre slike sirkler til hver krans.Legg så sirkelen over på en bakepapirkledt stekeplate og dekk den med nutella. Ett lite tips er å varme nutellaen din litt i mikroovnen før du skal smøre den ut, da blir den mere flytende og lettere å smøre ut selvfølgelig.
Deretter gjenntar du prossessen en gang til og til slutt legger du den siste sirkelen på toppen, altså tre gjærdeigssirkler til en stjerne.Så trenger du en skarp kniv til å dele opp nutellastjernen din.Sett ett kjøkkenglass i midten av stjernen og del så sirklene dine opp i 4 like store deler.
Deretter deles hver av de 4 delene opp i 4 igjen,slik at du til slutt skal ha 16 circa like store deler rundt glasset ditt, litt dårlig forklart men du ser det på bildet under.
Deretter skal du vri og brette sammen to og to av de 16 delene. Hold ytterst og vri dem to ganger utover hver, før du fester dem sammen ved å klype sammen ytterkantene og brette dem inn under stjernen. Ikke så lett å forklare men du ser det av bildene.
Når alle delene er ferdig brettet dekker du nutellastjernen din til med ett håndkle og lar den etterheve i 15-20 minuter.I mellomtiden varmer du opp ovnen din til 180 grader. Når nutellastjernen er ferdig hevet pensler du den med egg og strør over litt perlesukker før du steker den midt i ovnen i 20-25 minutter.
Pass på mot slutten av steketiden slik at den ikke blir brent , det er veldig fort gjort med gjærbakst. La nutellastjernene avkjøles på rist,de kan fint fryses også. Smaken er som sagt himmelsk og utseendet er det jo heller ikke noe å si på. Vakker spør du meg.
Kjempefin å gi bort og siden denne oppskriften gir to nutellastjerne kanskje du kan gi en bort til en god venn eller til naboen. Håper du fikk lyst til å bake nå, følg meg gjerne på instagram også om du er der inne og kikker rundt.
                                  Ha en fin bakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario