viernes, 22 de enero de 2016

Fredagstapasen;Mini kjøttboller med doritos

Tapas her på bloggen i dag og det betyr at det er fredag igjen, i dag byr jeg på en variant av det som kanskje er fredagskosen for de fleste, nemlig taco i en eller annen form. Denne varianten kommer i tapas form og passer også ypperlig til fredagskosen. Disse minikjøttbollene smaker himmelsk og sammen med doritosen blir det en slags tacotapas.
Annbefaler disse virkelig i stedet for den tradisjonelle tacoen,alltid morsomt med litt variasjon i matveien.Om du vil prøve deg på denne tapasen trenger du følgende ingredienser til ca 35 tapas;

                 500g kjøttdeig       ¨            /      500g de carne picada
                   1/2 rødløk                            /         1/2 cebolla roja
                      1 egg                ¨            /                1 huevo
               1-2 fedd hvitløk                    /          1-2 dientes de ajo
                  litt gressløk                       /        un poco de cebollino
                 tørket persille                    /                perejil seca
                          salt                            /                     sal
                       pepper                        /                   pimienta
                    hvit pepper                    /              pimienta blanca
                        kanel                        /                      canela
                     brødsmuler                   /                  pan rallado
              1ss barbequesaus                /      1cda de salsa barcacoa
             1 pose tacokrydder               /  1 bolsa de especies para taco
                 1 pose doritos                  /            1 bolsa de doritos
                    1 avokado                    /                   1 aguacate
                      tacosaus                     /                 salsa de taco

Ha kjøttdeigen din i en bolle, sammen med resten av ingrediensene. Bruk hendene og bland det hele godt sammen til du har en fast deig, det kan virke som om det blir litt mye krydder, men stol på meg sluttresultatet blir bra.
Jeg har i de forskjellige krydderene litt på øyemål, derfor skriver jeg ikke noe eksakt mål i oppskriften, men en tommerfingerregel er at jeg har i minimum 1 ts av hver. Når deigen din er ferdig blandet er det bare å brette opp ermene å begynne å rulle små kuler av kjøttdeigen. 
Samtidig varmer du opp litt god olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Når oljen er varm er det bare å begynne å steke minikjøttbollene. Ett par minutter på hver"side" skulle holde, pass på å rulle dem rundt med jevne mellomrom så de ikke brenner seg på en side og slik at de blir jevnt stekt.
Det blir som sagt ca 35 minikjøttboller utav denne mengden kjøttdeig, om du ikke skal ha fryktelig mange gjester på tapas og trenger alle 35,kan de fint fryses ned. Ett lite tips er at disse smaker veldig godt som pizzafyll også.
Når minikjøttbollene dine er ferdig stekt gjennstår det bare å anrette tapasen. Del opp avokadoen din i passe store skiver, legg hver avokadobit på toppen av en dorito , ha over ca 1 ts tacosaus og til slutt legger du en minikjøttbolle på toppen av det hele og da skulle tapasen din være klar til å nytes.
Denne tapasen smaker best varm, men husk at du fint kan steke ferdig minikjøttbollene på forhånd og holde dem varme i ovnen til gjestene kommer, så kan du anrette når gjestene vel er på plass. Ikke la avokadoen din ligge på doritoen altfor lenge før du skal servere da blir den nemlig myk,og det smaker ikke noe særlig.Håper du ble fristet til å lage tapas nå,jeg lover deg at det smaker nydelig.
                                        Ha en fin helg!No hay comentarios:

Publicar un comentario