viernes, 8 de enero de 2016

Fredagstapasen; Tomatskiver med parmesanlokk

Vooops fredag igjen og som vanlig tid for tapas her på bloggen. I dag en enkel og kjempegod tapas som er rask å lage og som ikke trenger mange ingrediensene nemlig tomatskiver med parmesanlokk.
Disse ser kankje ikke så fristende ut,men jeg lover deg at de smaker supert. Dette er en tapas som smaker best varm, men den kan forberedes god tid i forveien og da gjenstår det bare å ha den ca 15 minutter i ovnen når gjestene kommer. Om du vil prøve deg på denne tapasen trenger du til ca 8 tapas følgende ingredienser;

                1 stor tomat              /        1 tomate grande
      ca 100g revet parmesan    /    ca 100g de parmesano 
          ca. 100g griljermel         /   ca.100g de rallado de pan
                      salt                    /                   sal
                    pepper                  /              pimienta
                   oregano                /               oregano
              tørket persille            /                  perejil                                                                                                                     
Begynn med å vaske tomaten din før du deretter skjærer den i 8 ca 0,5cm tykke skiver. Bruk store tomater og gjerne noen som er litt "grønne" er de veldig modne flyter de veldig ut i ovnen.
Deretter salter du og pepprer hver enkelt tomatskive godt før du strør over ca 1 ss med griljermel på hver tomatskive. Deretter har strør du over litt tørket persille på hver skive.
Så river du parmesanosten din så fint som du bare kan, eller du kan gjøre som meg å kjøpe ferdig revet. Ha så 1 ss parmesan på hver skive. Strø over litt tørket oregano og sett så tomatene inn øverst i ovnen din på 200 grader.
La tomatene stå i 15-20 minutter til osten begynner å få en litt lysebrun farge og at den begynner å boble, da er tomatskivene dine ferdige. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles i ca 5 minutter på stekeplaten , før de serveres,dette da varm tomat lett brenner deg i munnen. Så er det bare å nyte de deilige smakene.
Håper du fikk lyst på tapas nå, og skulle ikke denne falle i smak, finner du over 65 andre tapas her på bloggen, så garantert noe for alle og enhver. Om du prøver noen av mine oppskrifter blir jeg veldig glad for å høre om de falt i smak eller ikke. 
                                         Ha en fin helg!

1 comentario:

  1. Mmm... Jeg pleier å gjøre slik med hele tomater. Huler dem litt ut, krydrer med urtekrydder og strør på revet ost og parmesan. Da blir det et lite snacksmåltid.

    ResponderEliminar