lunes, 25 de enero de 2016

Overraskelses kjeks

Disse kjeksene ser kanskje kjedelige ut, men jeg kan love deg at de er alt annet enn nettopp det,de har nemlig en overraskelse i midten og de smaker intet annet enn himmelsk. En favoritt hos ungene her i huset, både på grunn av smaken og for at de synes det er gøy å være med å lage disse.
Disse forsvant på ett mystisk vis fra kakeboksen på tre dager her i heimen ,så jeg kan trygt si at disse var populære. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende ingredienser til ca. 36 overraskelses kjeks;

               200g smør               /        200g de mantequilla
               3dl sukker               /             3dl de azucar
                  2 egg                    /                2 huevos
           1ts bakepulver            /      1cdta de levadura royale
            1ts bikarbonat            /         1cdta de bicarbonato
          2ts vaniljesukker          /     2dcta de azucar avanillado
                7,5dl mel                /               7,5dl harina
       200g melkesjokolade       /    200g de chocolate con leche

Sett ovnen din på 200 grader. Begynn med å piske smør og sukker hvitt. Ha deretter i eggene, ett av gangen,og pisk godt i mellom hvert egg.
Bland så sammen alle de tørre ingrediensene og ha dem så i bakebollen litt etter litt. Pisk det hele godt til du får en kremete deig. Den er litt klissete , men den skal ikke sette seg fast på hendene når du ruller den, så om den gjør det har du i litt mere mel.
Del så deigen sin inn i 36 like deler, jeg brukte ca 1 spiseskje til hver kjeks,kanskje litt mer. Rull hver del til en kule,trykk så kulen flat i håndflaten din,som du ser på bildet under.
Legg så en melkesjokoladebit i midten av den flatklemte deigen din og brett deigen over sjokoladebiten slik at den blir helt skjult av deigen.Du ser hvordan vi gjorde det på bildet under.
Gjenta dette med alle deigklumpene og legg 12 stk med god avstand på ett bakepapirkledt stekebrett. Overraskelses kjeksene stekes så midt i ovenen ,på 200 grader,i 8-10 minutter. De skal være litt brune i kanten ,da er de ferdige, men vær obs på at de er veldig lyse i fargen,selvom de er ferdig stekte.
La overraskelses kjeksene avkjøles på stekebrettet i ett par minutter, de er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen,ha dem deretter over på rist og la de avkjøles videre der.
Disse kan fint spises mens de enda er lunkne,da dukker overraskelsen opp i form av nydelig smeltet melkesjokolade,om du lar de bli helt kalde vil selvfølgelig overraskelsen det vil si melkesjokoladen også være kald, men det smaker like godt for det.
Har ennå ikke truffet noen som ikke liker disse kjeksene,de holder seg fint ett par uker i en kakeboks om de skulle overleve så lenge. Håper jeg fikk vekket bakelysten hos deg nå, og som sagt disse er perfekte å lage sammen med barn. De syntes det er super artig å pakke inn sjokoladebiter i deig.
Om du baker disse eller noe annet fra bloggen blir jeg veldig glad for å høre hvordan det gikk, enten her inne i kommentarfeltet eller på instagram, der går jeg også under navnet Bakemester Snipp.
                                      Ha en fin dag videre! 
No hay comentarios:

Publicar un comentario