Da skriver vi første advent i kalenderen og det har helgen vært preget av her i huset. Julepynting og baking har stått på menyen her i heimen. Startskuddet for juleblogging går også i dag , så om du er ute etter juleinspirasjon følg med her inne fremover. I dag har det blandt annet blitt bakt en ny versjon av myk pepperkake med litt tyttebærsyltetøy.
Kjempegod ,saftig og akkurat passe krydret. Den falt dessuten i smak både hos liten og stor. Lettvint å bake er den også, altså bare fordeler. Denne bør du definitivt prøve, om du vil det trenger du følgende;
2 egg / 2 huevos
2,5 dl sukker / 2,5 dl de azucar
100g smør / 100g de mantequilla
1,5dl creme fraiche / 1,5dl creme fraiche
3,5dl mel / 3,5dl de harina
1ts bakepulver / 1 cdta levadura royale
1ts bikarbonat / 1cdta de bicarbonato
1ts malt ingefær / 1cdta de jenjibre molido
1ts kardemomme / 1cdta de cardamomma
1ts pepperkakekrydder / 1ts de especias para galletas
2ts kanel / 2cdta canela
3ss tyttebærsyltetøy / 3cda de mermelada de arandanos rojos
Orginaloppskriften fant jeg hos en av mine favorittblogger Bakverk och fikastunder, men det ble gjort litt forandringer underveis. Begynn med å smelte smøret ditt. Mens smøret smelter blander du de tørre ingrediensene dine i en bolle.
Deretter pisker du egg og sukker porøst. Ha så i creme fraiche pisk videre ett par minutter til alt er godt blandet.Ha så i det smeltede smøret. Deretter blander du inn tyttebærsyltetøyet ditt.
Til slutt har du i blandingen av de tørre ingrediensene dine. Pisk godt og sørg for at det ikke er klumper i deigen din. Ha så røren i en brødform som du på forhånd dekker med bakepapir. Deretter steker du kaken din midt i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter.
Kaken er ferdig når kakepinnen din er helt tørr når du tester.La så kaken avkjøles ett par minutter i formen før du tar den ut ved hjelp av bakepapiret og lar den avkjøles videre på rist. Denne smaker like godt varm som kald, og det dufter nydelig i hele huset når den stekes, det lukter rett og slett jul.
Som sagt en veldig saftig kake som holder seg i opp til flere dager om du oppbevarer den i plast i kjøleskap. Jeg må nok bake en ny før jul da denne allerede er spist opp.
Følg meg gjerne på instagram ,samme navn som på bloggen , for mere av mine julesysler videre. Framover her på bloggen blir det mere julegodter.
Ha en fin første adventskveld!
SJOKOLADEFUDGE
Hace 16 horas
No hay comentarios:
Publicar un comentario