viernes, 21 de noviembre de 2014

Fredagstapas; Potato skins

Fredag og tapastid igjen, denne gangen en amerikansk inspirert en sådan. På alle amerikanske resturantkjeder får man oftest servert potato skins, det vil si potet med skinnet på, jeg har laget min egen variant av disse til tapasbordet.
De ser kanskje ikke så delikate ut , men de smaker nydelig. Litt pizzapreg over smaken. Disse blir fort populære og dette er også en tapas som barn veldig ofte liker. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende til ca. 16 stk;

     2 mellomstore poteter        /       2 patatas medianas
             100g bacon                /          100g de bacon
            1/2 purreløk                /              1/2 puerro 
          50g ceddarost              /       50g de queso cheddar
      100g mozarellaost           /     100g de queso mozarella
             olivenolje                   /                 aceite
   herbamare urtekrydder        /             sal de hierbas

Begynn med å sette ovnen din på 200 grader.Skjær så bacon og purreløken din i fine strimler og brun begge deler i en stekepanne. Husk å la baconet steke litt først, før du har oppi purren slik at den ikke blir brent ,for baconet trenger lengre steketid.
 Vask deretter potetene dine godt og del dem så i ca 5 mm tykke skiver. Jeg fikk ca 8 skiver utav hver potet , men det kommer selvfølgelig ann på hvor store potetene dine er.
Ha så 4-5 ss med olivenolje i en liten bolle og ha oppi 1ss med urtekrydder, jeg bruker Herbamare urtekrydder da det er min favoritt,men her kan du fint bruke det krydderet du liker. Bland krydderet og oljen godt og ha så en og en av potetskivene dine i oljen.
Dekk potetskivene helt med olje , ta dem opp av oljen og la de renne litt av seg før du legger dem over på ett stekebrett. Sett deretter brettet midt i ovnen og stek dem i 15-20 minutter. Deretter tar du brettet ut av ovnen og snur potetskivene dine før du steker videre i ytterligere 15-20 minutter. Se ann tiden ,når potetskivene dine er myke er de ferdige. 
Ta så brettet ut av ovnen igjen og legg litt av den ferdigstekte bacon og purreløk blandingen din på hver potetskive. Deretter river du ostene dine og strør over litt cheddar og mozarellaost på hver av potetskivene. Så setter du stekebrettet tilbake i ovnen i noen minutter til osten din har smeltet.
Så er potetskivene dine klare til å serveres. Det tar litt tid å lage disse men det er slett ikke vanskelig, du må bare beregne tid til steking i ovnen.
Disse bør serveres varme det er da de smaker best, som sagt så kan de minne litt om pizza i smaken. Håper du fikk lyst til å prøve, om du gjør det blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger både her på bloggen og på Instagram, Bakemester Snipp er navnet der også.
Følg gjerne med fremover her på bloggen om du liker julen, for juleoppskriftene er rett rundt hjørnet nå.
                                  Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario