lunes, 29 de abril de 2013

Red velvet sjokolade-ostekake

Månedens søtsak hos bloggen Søta Saker skulle ha rødt som tema ,og etter litt tenking fant jeg ut at det måtte bli noe med red velvet, men valget stod mellom sjokolade eller ostekake,men til slutt tenkte jeg ja takk begge deler og dermed ble det en red velvet sjokolade-ostekake. Vanskelig navn men en himmelsk kake. Den var rett og slett kjempegod om jeg selv får si det.
Om du skulle bli fristet til å prøve denne nydelige kombinasjonen trenger du følgende til red velvet sjokoladebunnen;

          190g smør            /            190g de mantequilla
   60g 70% sjokolade    /           60g de chocolate 70%
         130g sukker         /                130g de azucar
               2 egg              /                       2 huevos
   1ts vanilje ekstrakt    /  1 cucharadita de extracto de vanilla
1,5ts red velvet farge  /       1,5 cucharadita de red velvet
             90g mel           /                    90g de harina
         en klype salt        /                  un pincho de sal

Begynn med å smelte smøret ditt sammen med sjokoladen i en kjele, når det har smeltet og er godt blandet lar du det avkjøles litt.
Ha så egg,sukker,salt,red velvet farge og vaniljeekstrakt i bakebollen din og pisk det hele godt sammen. Hvor mye red velvet farge du trenger kan det lønne seg å se litt ann på, av erfaring vet jeg at de ulike mixene man får kjøpt farger litt ulikt.
Deretter har du i den nå litt avkjølte smør og sjokoladeblandingen din, mens du pisker videre. Husk at kaken blir rødere en det røren ser ut til når den blir stekt. Deretter siktes melet inn mens du pisker videre til du har en klumpefri røre.
Trekk så en 20x30cm form med bakepapir,før du heller røren over i formen. Jeg annbefaler ikke å bruke noe større form en dette da kaken vil bli veldig flat, men en litt mindre skulle gå bra, da må du bare huske å forlenge steketiden noe.
Så er det tid for ostekake lageret som skal være på toppen av sjokoladekaken. Til den trenger du følgende;

     225g philadelfiaost    /           225g queso philadelfia
          45g sukker            /                45g de azucar
                1 egg               /                  1 huevo
   0,5ts vaniljeekstrakt    /   0,5 cucharadita de extracto de vanilla

Ha alle ingrediensene dine i en bakebolle , og pisk til alle osteklumper er oppløst. Et lite tips, for at dette skal gå lettere bruk romtemperert philadelfiaost, da får du lettere en jevn røre.
Så er det bare å fordele røren så jevnt du bare kan over red velvet sjokoladekake røren. Jeg brukte dessuten en kniv for å blande de to rørene litt sammen på enkelte steder i kaken, slik får man en fin hvit og rød "swirl" i kaken når den er ferdig stekt.
Så settes kaken inn midt i ovnen på 175 grader, steketiden må du se ann litt, jeg hadde kaken i ovnen i 40 minutter, da var browniedelen fortsatt litt fuktig og ostekakedelen var gjennomstekt og begynte å få en gylden farge. Husk at om du bruker en mindre form kan det hende du må steke litt lenger.
Kaken kan fint spises varm eller lunken, men den deler seg veldig lett, så jeg vil ikke annbefale å ta den ut av formen før den er helt avkjølt. Jeg brukte denne som dessert og skjærte den opp i passe serveringstykker som ble servert sammen med vaniljeis og friske jordbær.
Det falt i smak hos både store og små rundt middagsbordet. Ellers kan kaken også fint spises som den er. En ny favoritt hos meg helt klart,kombinasjonen brownie og cheesecake er en sikker vinner.
Dessuten vekker den oppsikt med den røde fargen sin. Kaken kan fint fryses om du mot formodning skulle ha noe igjen. Håper du likte denne.
                                      Ha en fin bakedag videre!2 comentarios:

  1. Men guuuuud så gott! Den kommer jag absolut testa att baka. Något av det godaste jag sett på länge! :-D

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Det var himmelsk godt La meg gjerne få vite hva du synes om du prøver Og takk for at du titter innom meg på bloggen Ha en fin dag

      Eliminar