miércoles, 15 de marzo de 2017

Sjokoladekladdkake med peanøtter og dulce de leche

Mars måned er allerede godt i gang og jeg har også denne måneden hengt meg på oppskriftsutfordringen ifra Matbloggsentralen.Som du kanskje husker så går det ut på at en matblogger utfordrer oss andre matbloggere til å lage noe rundt ett bestemt tema. Denne måneden blir utfordringen holdt av Mia som har bloggen Mias mat og hun har valgt ett tema jeg synes er skikkelig interressant, nemlig raskt og godt.
Vi blir "lurt" stadig vekk til å kjøpe raske løsninger i matveien for å holde hodet over vannet når det gjelder tidsklemma,noe jeg bestemt mener er lureri,mesteparten av disse lettvinte løsningene som blir presentert for oss går det like greit å lage selv og i noen tilfeller er det også raskere å lage disse fra bunnen av. Mitt bidrag blir denne fantastiske sjokoladekladdkaken med peanøtter og dulce de leche.Den er kanskje ikke all verdens å se på men den smaker fantastisk og det beste er at det tar toppen 10 minutter å røre den sammen.
Legg til 25-30 minutter i ovnen og vips på en halv times tid har du en fantastisk kake på bordet. Det er hurtigmat på sitt beste spør du meg,dessuten blir det minimalt med oppvask etter å ha laget denne kaken og det er jo alltid en fordel også. Om du vil prøve deg på denne sjokoladekladdkaken med peanøtter og dulce de leche trenger du følgende ingredienser;

             125g smør                 /        125g de mantequilla
              3dl sukker                 /              3dl de azucar
              4ss kakao                 /             4cda de cacao
             1 klype salt                /             1 pincho de sal
          2ts vaniljesukker         /        2cdta de azucar avanillado
                 3 egg                    /                   3 huevos
       150g melkesjokolade       /     150g de chocolate con leche
               2,2dl mel                  /              2,2 dl de harina
     ca 100g dulce de leche      /       ca 100g de dulce de leche
        ca 150g peanøtter         /          ca 150g de cacahuetes

Sett ovnen din på 180 grader og smør en 24 cm kakeform. Begynn med å smelte smøret ditt i en kjele sammen med melkesjokoladen din, rør godt og pass på at all sjokoladen smelter.
Rør deretter inn kakaoen,sukkeret, en klype salt og vaniljesukker. Du kan fint røre det inn i den samme kjelen , men ta den av varmen. Rør kraftig med en ballongvisp slik at det ikke danner seg klumper. 
Deretter rører du inn ett og ett egg, før du til slutt har i melet. Pisk kraftig slik at røren din blir klumpefri og luftig. Dette skulle gå på 5 minutter ville jeg tro og det er ikke til å kimse av.
Ha deretter røren over i en smurt 24 cm kakeform, jevn gjerne ut overflaten med en slikkepott. Deretter lager du to render med peanøtter på toppen av kaken din,trykk dem litt ned i røren. I mellom de to rendene med peanøtter ringler du over dulce de leche,slik at du ender opp med en "stripete" kake.
Stek så kaken midt i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter alt etter hvor kladdete du liker kaken din i midten. Denne kaken er fortsatt litt fuktig i midten når den er ferdig stekt. Ha den over på rist og la den avkjøles,eller du kan spise den varm også, smaker like godt okke som. Vil du servere denne som dessert trenger du bare en kule vaniljeis til og desserten er klar.
Jeg spiser den både varm og kald men liker den best kald med ett glass melk til. Som sagt på en halv time har du en fantastisk sjokoladekake på bordet,jeg tør nesten vedde på at det er raskere en ferdigkake på pose.Om du vil se flere raske oppskrifter har jeg en kategori her på bloggen som heter lettvint,følg også med hos Mia for mange gode forslag,eller på Instagram #oppskriftsutfordringen.
Jeg kommer også til å poste noen flere raske oppskrifter her inne på bloggen denne måneden i tråd med utfordringen så titt gjerne innom snart igjen.Håper du fikk lyst til å bake litt nå.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario